Mosconi Cup 2022 weer op Ziggo Sport!

Voorlopige LIVE uitzendschema op kanaal 14: woensdag 30 november, donderdag 1 december, vrijdag 2 december en zaterdag 3 december vanaf 20:00 live.

We spraken Team Europe Captain Alex Lely vanuit Las Vegas. "Kern voor ons: dat we mentaal robuust zijn."

28 november 2022

 

Het beeld van winnen - veel mooiers is er niet in de sport! Bij de Mosconi Cup van vorig jaar, de jaarlijkse strijd tussen de beste spelers van Europa en Amerika, was onze verslaggever Etienne Verheem ter plaatse - en die legde de laatste momenten richting een prachtige Europese overwinning schitterend vast.

Middelpunt van de feestvreugde was de Nederlandse coach van Team Europe Alex Lely - die ook dit jaar het sterrenteam van Europa zal aanvoeren.

 

 

Vorig jaar was ook het jaar dat Earl Strickland ineens weer in Team USA zou opduiken - maar uiteindelijk toch afhaakte met covid. Maar ook dit jaar belooft het weer een prachtige Mosconi Cup te worden. Alex Lely en zijn Team Europe willen het mooie resultaat van vorig jaar een vervolg geven.

Lely kan hierbij bogen op een waar sterrenteam: Team Europe – Alex Lely (captain), Joshua Filler, Francisco Sanchez Ruiz, Albin Ouschan, Jayson Shaw, David Alcaide. Zolang het Europese team in mentaal opzicht (één van de stokpaardjes van Lely) minimaal gelijke tred houdt met Team USA, is Europa ook ditmaal weer de duidelijke favoriet.

 

"De pockets van de tafels zijn heel strak dit jaar, en dat is in ons voordeel omdat de Europese spelers een betere techniek hebben en strakker schieten. Maar het is een cliché: het zijn races naar de 5, korte wedstrijden, wat betekent dat er met wat geluk of pech hier en daar er heel wat kan gebeuren in een uur."
Alex Lely, Team Europe Captain

 

We spraken Lely vanuit Las Vegas, en hij was als altijd vol vertrouwen: "We hopen dat we dit jaar goed gaan beginnen, want dat was de laatste twee jaar niet het geval. We zijn favoriet, dus we hopen dat we die verwachting kunnen waarmaken."

"De pockets van de tafels zijn heel strak dit jaar, en dat is in ons voordeel omdat de Europese spelers een betere techniek hebben en strakker schieten. Maar het is een cliché: het zijn races naar de 5, korte wedstrijden, wat betekent dat er met wat geluk of pech hier en daar er heel wat kan gebeuren in een uur. Kern voor ons: dat we mentaal robuust zijn."

 

 

En het goede nieuws dit is allemaal uitgebreid op Nederlandse tv te volgen!

Het definitieve uitzendschema van Ziggo Sport volgt nog (met o.a. alle samenvattingen, en de uitzendingen op de themakanalen). Maar het belangrijkste, de live uitzendingen op kanaal 14, daarvan is het voorlopige schema: woensdag 30 november, donderdag 1 december, vrijdag 2 december en zaterdag 3 december alles vanaf 20:00 live. Met ditmaal voor het eerst co-commentaar door Pascal de Smit!

 

 

Vanzelfsprekend onder voorbehoud van wijzigingen - maar dit is een spectaculair live uitzendschema! Werd vorig jaar het uitzendschema nog beperkt door Champions League (waarvan Ziggo Sport de uitzendrechten heeft), daar is door het WK Voetbal ditmaal geen sprake van.

 

 

Wij zeggen: zet de data alvast in uw agenda - en check kort van te voren nog even de Ziggo Sport Programmagids of er wijzigingen zijn.

Alvast heel veel kijkplezier gewenst bij wat wederom een geweldig en spectaculair event belooft te worden.

 

 

Waar te volgen?

Matchroom Sport (info + wedstrijdschema)
Ziggo Sport Programmagids
Poolbiljarten.nl (incl. overzicht eerdere jaren)
KNBB Sectie Pool Facebook
KNBB Informatiepagina
 

 

Tekst: KNBB
Banner Ziggo Sport: KNBB
Overige banners: Matchroom Pool
Foto Mosconi Cup 2021: Etienne Verheem
Informatie uitzendtijden: met dank aan Ziggo Sport

 

Mosconi Cup Ziggo Sport
Volg ons online