Michel van Silfhout over finale Kadercompetitie

Dit weekend in Padoc, Woerden: finale NK Kadercompetitie.

Een korte vooruitblik met de speler die de meeste caramboles moet maken van allemaal: Michel van Silfhout

25 mei 2018

Al best lang wordt uitgekeken naar de finale van het Kampioenschap van Nederland Kadercompetitie, georganiseerd door Padoc in Woerden. Deelnemende teams zijn: Pelikaan 1, B.C. Maarland, De Poedel en Op De Klos 2.

Door de meeste spelers wordt 38/2 of 57/2 gespeeld. UItzondering is Michel van Silfhout, die voor zijn team Pelikaan 1 57/1 speelt, die met 320 caramboles de meeste caramboles moet maken van allemaal, en met 28.36 ook het hoogste moyenne heeft van alle spelers.We kijken kort met hem vooruit, met als openingsvraag: hoe bijzonder is deze finale eigenlijk voor jou?

 

 

Van Silfhout: "De finale van de kadercompetitie vind ik altijd wel een bijzonder toernooi. Omdat het heel moeilijk is die finale te halen is het voor alle teams spannend."

"Je speelt je eigen partij, maar met een schuin oog kijk je ook naar je teammaten. Dat maakt het wel speciaal. Ik denk de teams aan elkaar gewaagd zijn en dat elk team evenveel kans heeft om te winnen. De vorm van de dag zal bepalend zijn, denk ik."

"Voor mijzelf zijn dit altijd wel leuke wedstrijden. Ik moet er wel meer maken dan mijn tegenstanders, maar de verschillen zijn niet groot. In de competitie zijn de verschillen in caramboles groter dan in de finale, dus nu valt het mee. :-) Grootste tegenstander is misschien wel de temperatuur dit weekend...."

In wat inderdaad een uiterst zomers weekend belooft te worden, deze mooie afsluiting van het kadercompetitieseizoen. Indien mogelijk: kom kijken!

Alle info vindt u via deze pagina.

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Archieffoto Michel van Silfhut ©Henry Thijssen

 

 

 

 

Competitie Kader NK
Volg ons online