Meer inschrijvingen Driebanden Teamcompetitie 2017-2018

Eerste stijging in jaren: liefst 8 teams meer! Dalende tendens lijkt gekeerd

19 juli 2017

Het is ieder jaar een spannend moment: de sluiting van de inschrijvingen van de nationale teamcompetities biljarten. De laatste jaren ging dit vaak gepaard met dalingen. Maar maakte de KNBB al eerder bekend dat deze dalingen aan het afvlakken waren en dat een toenemend enthousiasme rondom biljarten is te bespeuren, dit jaar wordt dit voor het eerst ook gestaafd met cijfers. Bij driebanden zijn voor het eerst in jaren meer teams: in ieder geval 8, mogelijk zelfs 9, op een totaal van 252.

 

 

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Dit is waar we met zij allen op zaten te wachten, en wat we ook al een tijd voelden aankomen. Er waait al een paar jaar een frisse wind rondom het biljarten. Bij het driebanden is dit al een tijdje zichtbaar. Maar ook nieuwe spelsoorten als 5-ball en 5-pins trekken volop aandacht, nieuwsmedia pakken het biljarten weer meer op, onze eigen PR is verbeterd, en door nieuwe initiatieven van verenigingen lijkt de daling van ledenaantallen gestuit. Veel biljartzalen zijn ook al ingesprongen op de AH Sportactie die in september begint, en waarin mogelijk veel mensen ook het biljarten eens gaan uitproberen.”

 

 

Voorzitter KNBB Sectie Driebanden Bennie Deegens: “We zijn verheugd over de stijging, maar niet verrast. Al tijden zien we dat de populariteit van het driebanden aan het aantrekken is. Ook mondiaal gezien, want steeds meer landen leveren echte topspelers. Was het vroeger Nederland of België, tegenwoordig komen de toppers ook uit Korea, Vietnam of Turkije, waarvan ook enkele spelers deelnemen aan de Buffalo League, de Eredivisie Driebanden. Bij de jaarlijkse NK Masters puilen de tribunes uit, en het enthousiasme rondom driebanden is groot. De volgende opstap is de aanvang van de trainingen van komend seizoen voor de jeugd, waarbij het doel is binnen twee jaar een Jong Oranje team te hebben.”

Ruud Hudepohl, KNBB afdeling wedstrijdzaken: “Het is mooi om ook eens met goed nieuws naar buiten te kunnen komen. Je merkt ook dat het economisch iets beter gaat. Er lijkt echt sprake van een trendbreuk, van een omslagpunt.”

Voor de nationale competities carambole (kader en topteam) zijn de inschrijvingen exact gelijk aan vorig jaar. Inmiddels zijn ook de inschrijvingen voor poolbiljart gestart, snooker volgt later.

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto/banner/collage rechtenvrij

 

Competitie Driebanden KNBB
Volg ons online