Ledenwerving in de praktijk (2): BV de Barbier

Groot open evenement, Lievelds Kampioenschap, heeft voor meer dan de helft niet-leden

08 oktober 2018

Verenigingen zeggen vaak: "Het wordt steeds moeilijker om leden te vinden. We doen er alles aan, maar het lukt gewoon niet." Maar is dat wel zo?

In deze serie artikelen geven we voorbeelden van verenigingen die op relatief eenvoudige wijze toch op succesvolle wijze leden aan zich hebben weten te binden.

Vorige week was de aftrap met BV Ommoord. Vandaag spreken we met Gerdo ten Barge van B.V. de Barbier, organisator van het Lievelds Kampioenschap.

 

 

"Biljartvereniging De Barbier in Lievelde organiseert het Lievelds Kampioenschap. Naast eigen leden mogen ook plaatselijke enthousiastelingen, die nog geen lid zijn, mee doen. Dit om zo laagdrempelig mogelijk te zijn."

"Het doel was in totaal 40 deelnemers - en dit aantal hebben we gehaald!"

"Het Lievelds biljartkampioenschap, georganiseerd door B.V. De Barbier, is onlangs begonnen met het maximale aantal van 40 deelnemers. Café De Barbier heeft maar 1 biljart dus we zijn enigszins beperkt door het aantal avonden dat het biljart vrij is tot aan de finales. De inschrijving was vrij snel vol. En, heel belangrijk: van de 40 deelnemers zijn er 23 nog geen lid van onze vereniging!"

 

En, heel belangrijk: van de 40 deelnemers zijn er 23 nog geen lid van onze vereniging!"

 

"B.V. De Barbier speelt dit jaar met 5 teams competitie in het district Berkel en Slinge. Voor een klein dorp als Lievelde heeft onze vereniging best een leuk aantal leden. Uiteraard willen we ons ledenbestand op peil houden. Het Lievelds kampioenschap dat onze vereniging organiseert, helpt hier zeker bij."

"Jongens die regelmatig na de voetbaltraining een potje biljarten, kunnen zich nu meten met de leden van B.V. De Barbier. Ze zien hoe het anders kan en worden beter in het spelletje. Er zitten vast een aantal potentiele nieuwe leden bij voor onze vereniging."

"Tot het eind van het jaar worden de poulewedstrijden afgewerkt. De 5 poules hebben 8 deelnemers, iedereen speelt dus 7 wedstrijden. De poules zijn door middel van loting ingedeeld waarbij de onervaren deelnemers tevens tegen de gelouterde biljarters spelen. Het aantal te maken caramboles varieert van 19 tot en met 75 caramboles. De halve finale met de nummers 2 van iedere poule wordt op zaterdag 5 januari afgewerkt. De winnaar hiervan speelt samen met de 5 poulewinnaars op zaterdag 12 en zondag 13 januari om de titel."

 

 

KNBB Vereniging Carambole (KVC) heeft aan B.V. de Barbier een eerste voorschot gegeven van € 50,= als tegemoetkoming in de kosten. Na evaluatie ontvangen ze de tweede termijn van € 50,= van KVC. Dit alles in het kader van de veelbesproken -en op onze website eerder benoemde- Ledenwerfactie van KVC, waarbij KVC geld heeft vrij gemaakt om verenigingen te belonen voor aanwas van leden.

 

Tekst: KNBB
Foto's: B.V. de Barbier

 

Biljartzalen KVC Leden/Lidmaatschap
Volg ons online