Ledenwerving in de praktijk (1): BV Ommoord

"Succesvol bij ons was ledenwerving meer te richten op het verenigingsleven dan puur alleen op de biljartsport"

26 september 2018

Verenigingen zeggen vaak: "Het wordt steeds moeilijker om leden te vinden. We doen er alles aan, maar het lukt gewoon niet." Maar is dat wel zo?

In deze serie artikelen geven we voorbeelden van verenigingen die op relatief eenvoudige wijze toch op succesvolle wijze leden aan zich hebben weten te binden.

We trappen vandaag af met BV Ommoord. Aan het woord: Frans Schröder.

 

Schröder: "Juist door de ledenwerving meer te richten op het verenigingsleven dan puur alleen op de biljartsport, heeft bij ons geleid tot meer dan een verdubbeling van het aantal leden. Momenteel zijn dit er 109 leden. En niet alleen recreatief, ook het aantal wedstrijdspelers is vrijwel verdubbeld."

"Wij hebben ook alle huisartsen in onze wijk benaderd en daar info achtergelaten over onze vereniging. Met name alleenstaande mannen werden nogal eens door de huisartsen geadviseerd om eens bij BV Ommoord te gaan kijken. Ook uit die hoek zijn meerdere aanmeldingen gekomen."

 

 

Erg belangrijk bij ledenwerving zijn o.a.: een goede website, actief op social media, concreet gelegenheid geven tot langskomen, organiseren van Open Dagen, en zorgen voor laagdrempeligheid en toegankelijkheid. Ook leuke teksten kunnen helpen.

Dit is de wervende tekst zoals gebruikt op de website van BV Ommoord:
 

Lid worden van onze vereniging???

  1. U woont in de wijk Prins Alexander, waarin Ommoord en Zevenkamp ook liggen, of in Nesselande of Capelle a/d IJssel?
  2. U bent de geraniums en het stil zitten meer dan beu en U wilt wel wat anders?         
  3. U heeft nog nooit een biljartkeu in Uw handen gehad, maar het spelletje lijkt U wel leuk en U wilt het wel eens proberen?
  4. U bent alleenstaand, ( weduwnaar of anderzins ) en U wilt Uw dagen niet in eenzaamheid doorbrengen?         
  5. U bent een ervaren biljarter en U wilt Uw gelijken in het spel wel eens ontmoeten, om voor eens en altijd vast te stellen, dat U veel beter kunt biljarten?
  6. U bent geen “Hein Sjagrijn”, maar wel een gezellig mens, die wij graag in onze vereniging willen hebben?

Van bovenstaande 6 mogelijkheden streept U door wat NIET op U van toepassing is. Indien dit er 4 of meer zijn, dan is onze sport niets voor U en heeft U nu reeds te weinig tijd. Indien U echter minder dan 4 van bovenstaande mogelijkheden kunt doorstrepen, dan bent U voor ons een potentiële kandidaat.

Meld U daarom aan, U bent van harte welkom!

U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met een van onze bestuursleden of bel naar de vereniging 010-421 86 76. Aanmelden kunt U ook door een email te sturen bvommoord@box.nl.

 

 

Ook uw club laten zien in deze serie? Stuur dan info + foto's naar rslotboom@knbb.nl. Graag met nadruk op welke stappen zijn ondernomen om nieuwe leden te trekken, danwel bestaande leden te behouden.

Biljartzalen Leden/Lidmaatschap
Volg ons online