KNBB Regio-Reporters: een update

Heb je een goede pen, ben je initiatiefrijk, en wil jij biljartevenementen in jouw regio verslaan?
Word dan KNBB Regio-Reporter!

In dit stuk alle informatie over aanmelding, vergoeding etc.

 

15 september 2017

Een paar weken geleden deden wij deze oproep voor iets nieuws binnen de KNBB: regio-reporters. Verslaggevers dus die op traditionele wijze (eindverslag met foto's via KNBB website) of niet-traditionele wijze (video-interviews, YouTube, verslag met live updates via social) onze achterban op de hoogte houden van evenementen in zijn of haar regio.

De eerste kandidaten hebben zich inmiddels gemeld, en komende maandag beginnen de eerste gesprekken. We hopen in iedere regio minimaal één reporter te hebben, zodat we niet alleen de grote evenementen maar ook lagere niveaus beter kunnen verslaan.

Een grote vergoeding, daar is helaas geen budget voor - maar wel een vrijwilligersvergoeding die kostendekkend moet zijn. Al met al een mooie kans als je houdt van verslaggeving, en wilt bijdragen aan ons doel: steeds beter en breder verslag doen van evenementen, om zo biljarten steeds dichter te brengen bij de nog-niet-spelers. Plus, zorgen dat bestaande spelers meer kans hebben dan nu om ook eens in de (welverdiende) spotlights te komen!

Omdat potentiele regio-reporters uit het hele land komen, hebben wij ervoor gekozen geen voorlichtingsavond te houden - immers, dat zou voor vrijwel iedereen een wel heel lange rit betekenen. Maar, bel bij vragen of mogelijke interesse gewoon met Rolf: 06-28789808. Zelfs als je maar soms zou kunnen reporten, en ook als je niet zeker weet of je dit wel voor langere tijd zou willen: iedere individuele bijdrage is voor ons al heel waardevol!

Liever mailen dan bellen? Dat kan: rslotboom@knbb.nl.

Ook als mogelijk nog niet alle regio's gedekt zouden zijn, hopen/verwachten we de eerste reportages van de regio-reporters al deze maand te kunnen beginnen.

 

 

KNBB Regio-Reporters. Hoe dat zo?

Al jaren verzorgen wij bij de KNBB via website en social media berichtgeving over grote (inter)nationale events en ook kleinere kampioenschappen, via tekst, foto’s en video’s. De laatste jaren zijn wij bezig dit steeds verder te professionaliseren, en met succes: steeds meer mensen vinden bij de KNBB hun informatie over biljartevenementen.

Om de kwaliteit van verslaggeving verder te verbeteren willen wij Regio-Reporters gaan inzetten: biljartverslaggevers die evenementen in de regio op de voet volgen. Vooral in carambole (libre, artistiek, bandstoten en kader) hopen we zo in staat te zijn meer leuke en interessante publicaties te kunnen realiseren.

 

 

Wat gaan deze KNBB Regio-Reporters doen?

Zorgen voor verslaggeving van grotere carambole events die in de regio van de reporter plaatsvinden. (Denk aan Topteam Eredivisie, GP Artistiek, Grand Dutch, Landsfinale)
Geven van aandacht aan kleinere/regionale events die wel eens vergeten dreigen te worden.

Doel: meer doen dan alleen grote evenementen verslaan, ook aandacht voor de net iets onbekendere spelers of competities. We willen niet alleen stukken over Dick Jaspers of Therese Klompenhouwer, we willen ook video’s van lokale kampioenschappen of foto’s van gewestelijke finales. Immers, dat is niet alleen goede reclame voor de zalen, maar ook leuk voor de spelers – die zichzelf in beeld zien!

 

Welke regio’s kun je kiezen?

Onze gedachte is voor ieder van deze zeven regio’s één of twee reporters:

 • Regio Noord: Friesland, Groningen, Drenthe
 • Regio Noord-West: Noord-Holland/West-Friesland, Flevoland
 • Regio Zuid-West: Zuid-Holland, Zeeland
 • Regio Midden: Utrecht
 • Regio Oost: Gelderland/Overijssel
 • Regio Zuid 1: Noord-Brabant
 • Regio Zuid 2: Limburg

 

Wat zijn de taken van deze Regio-Reporters?

 • Op positieve & accurate wijze verslag doen van evenementen, live of via verslag na afloop. Soms ook met vooruitblik of terugblik
 • Met veel vrijheid tot eigen invulling, maar wel in overleg

Aan welke vereisten moeten Regio-Reporters voldoen?

 • Echte biljartliefhebber
 • Positieve instelling
 • Initiatiefrijk: je ziet zelf kansen en mogelijkheden, en kan zelfstandig werken
 • Gemotiveerd om van meerwaarde te zijn voor de achterban van de KNBB / voor biljartliefhebbers
 • In staat tot schrijven in foutloos Nederlands
 • In staat tot maken kwalitatief goede foto’s of video’s. (Kun je dit nog niet zo goed, helpen we hierbij!)
 • Verzorgd uiterlijk
 • Voldoende vrije tijd om daadwerkelijk de taken te kunnen vervullen (veelal in het weekend; geschat aantal uren tussen de 5 en 10 per week)

 

Wat bieden wij?

 • Een mooi podium om je te kunnen laten zien als schrijver/verslaggever, en als betrokken biljartliefhebber!
 • Publicaties direct op de veelbekeken social media van de KNBB (Facebook, Twitter, YouTube)
 • In sommige gevallen ook op de KNBB.nl en Carambole.nl websites, incl. naamsvermelding
 • Bij grote evenementen vormen jouw teksten soms de basis van persberichten naar landelijke of regionale media, wederom incl. naamsvermelding
 • Vrijheid voor eigen initiatief
 • Een (kleine) vrijwilligersvergoeding

 

Lijkt het je wat, KNBB Regio-Reporter?

Neem dan contact op met Rolf Slotboom via rslotboom@knbb.nl of 06-28789808. Vermeld regio(‘s) van voorkeur, contactgegevens, beschikbaarheid, en stuur ook voorbeelden mee van schrijfwerk of foto’s/video’s. Aanmelden tot uiterlijk zondag 17 september 2017. (En, in alle eerlijkheid: ook nog gewoon daarna!)

Bij het begin van het nieuwe seizoen, ofwel de komende twee of drie weken, bekijken we of en hoe we deze Regio-Reporters gaan inzetten, afhankelijk van aantal en kwaliteit van aanmeldingen.

 

Alle informatie als PDF

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom

Carambole/libre Communicatie Social media
Volg ons online