KNBB en NDB verwelkomen Nederlandse Go Bond (NGoB)

Per 1 januari 2020 neemt NGoB intrek in gedeeld bondsbureau KNBB en NDB in Nieuwegein

05 december 2019

De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) en Nederlandse Darts Bond (NDB) zijn verheugd dat per 1 januari 2020 een nieuwe sportbond zijn intrek neemt in het Bondsbureau aan de Archimedesbaan 7 in Nieuwegein: de Nederlandse Go Bond (NGoB).

 

 

De NGoB is de vertegenwoordiger van de denksport go in Nederland. Dit klassieke bordspel is met name in het verre oosten erg populair, maar geniet in Nederland minder bekendheid. De bond zet zich in om meer mensen in aanraking te laten komen met go. De NGoB is aangesloten bij het NOC*NSF en de Europese en Internationale go federaties. Op de website www.gobond.nl staat meer informatie over de NGoB en go.

 

 

Directeur van de KNBB Willem La Riviere: “We zijn zeer verheugd dat de NGoB ervoor heeft gekozen het gezamenlijke Bondsbureau van de KNBB en de NDB te versterken. Als KNBB staan we altijd open voor samenwerking met andere sportbonden en sporttakken. Een denksport als de Go-sport zal een mooie aanvulling gaan worden op de zeer constructieve samenwerking die wij hebben met de NDB. De verschillende sporttakken passen goed bij elkaar omdat zij een grote positie in de vrijetijdssector kennen en mentale sporten zijn, deze samenwerking zal dan ook zeker bijdragen in onze ontwikkeling”

Voorzitter van de NGoB Michiel Tel: “Wij zijn de KNBB en NDB erg dankbaar dat zij ons zo hartelijk verwelkomen op het bondsbureau in Nieuwegein. Voor een kleine bond als de onze is een samenwerking als deze erg waardevol. De ervaring van de KNBB en de NDB zal ons enorm ondersteunen om onze sport te verbreden en als bond verder te professionaliseren.”

Directeur van de NDB Paul Engelbertink: “Het is mooi om een derde sportbond met veel ambitie en enthousiasme te verwelkomen in ons kantoor. Dit zorgt voor positieve energie. Maar ook door kennisdeling versterken we elkaar op verschillende vlakken. We kijken uit naar een waardevolle en plezierige samenwerking.”

 

 

www.gobond.nl
www.knbb.nl
www.ndb.nl
 

Locatie Bondsbureau KNBB – NDB – NGoB:
Archimedesbaan 7
3439 ME Nieuwegein

 




 

Bondsbureau/Koepel Darts KNBB
Volg ons online