Kleerkast A neemt titel sfeervol NK voor VG-Teams over van veelwinnaar De Reiger A

Het 22e Nederlands Kampioenschap Biljarten voor Teams voor VG spelers: een (foto)verslag. 

Door Jacqueline Luken/Biljarten voor VG-spelers

22 februari 2024

Vrijdagavond kwamen de meeste spelers aan en iedereen was weer blij elkaar te zien en te spreken. De opening zaterdag 17 februari werd begonnen met het voorstellen van alle teams. Maar liefst 11 teams waren dit jaar aanwezig om te strijden om de wisselbeker.

De leden van de Reiger A, de kampioenen van de afgelopen drie jaar, droegen de wisselbeker en de Nederlandse vlag de arena binnen. Na het Wilhelmus gezongen te hebben volgde er een hilarische opening onder leiding van wedstrijdleider Hans Eekels.

 


 

Onne, manager van hotel Zuiderduin, en Anja Vogelzang, voorzitter van de VG-commissie, kregen een honkbalknuppel, baseball handschoen en cap en (bowling)ballen werden op het biljart gelegd. Gelukkig op tijd werden deze ballen gewisseld voor biljartballen. De ballen werden op een lijn gelegd met de rode bal in het midden. Toen men afstootte, lag er niet 1  maar lagen er opeens 50 rode ballen op het biljart. Altijd makkelijk voor een ongetraind iemand om de rode bal te raken. Een hard gelach in de zaal en een enorm applaus voor deze spelers. Het toernooi was geopend en de wedstrijden begonnen.

De spanning was al vanaf het eerste moment van de gezichten af te lezen. Er moest dit jaar een andere kampioen komen. 3x achter elkaar winnen door de Reiger A was genoeg. Iedereen deed zijn uiterste best. Veel mooie punten werden er gemaakt. De meeste partijen waren al afgelopen voordat de tijd om was. Zo konden we lekker iets inlopen. We wilden ’s avonds allemaal weer fris zijn voor de feestavond. En wat werd er gefeest en gedanst. Het was weer een feestavond zoals jaren geleden! Iedereen genoot enorm. Het bleef nog lang onrustig in Zuiderduin.

 


 

Gelukkig stond iedereen er de volgende morgen weer. Mooie wedstrijden werden bekeken door de teamleden en veel supporters die aanwezig waren. Vele keren hoorden je een luid applaus voor een prachtig gemaakte carambole, of gewonnen wedstrijd, of een ohhh bij een bal die net naast ging. Wat een medeleven bij alle toeschouwers.

En toen waren alle wedstrijden gespeeld. Wachten op de uitslag betekent altijd een polonaise door arbiters en deelnemers. Een lange sliert hossende mensen bewoog zich voort tussen de biljarts door…

Toen stopte de muziek. Petra nam de microfoon in handen en bedankte vele mensen. Geen VG biljarttoernooi zonder sponsoren, fotograaf om dit alles vast te leggen, ontspannende stoelmassage, spannende loterij, gezellige muziek, strakke wedstrijdleiding, geweldige begeleiding en organisatie, kortom iedereen die aan dit toernooi een steentje bijdroeg. Maar de belangrijkste deze dagen waren de deelnemers zelf. Maar het belangrijkste….wie gaat er met welke beker naar huis?

De uitslag:
11 Reiger B, 10 De Klub B, 9 Goed geplaatst, 8 Swing A, 7 Het Groene Laken, 6 De Klub A, 5 1 en Nog 5 A, 4 De Blokhut Pluryn A, 3 De Reiger A, 2 De blokhut Pluryn B, 1 en met een luid gejuich ontvangen, de nieuwe Nederlandse Kampioen: De Kleerkast. Van 3e naar 2e en dit jaar dus de Kampioen.
Van harte gefeliciteerd allemaal en tot volgend jaar!!

 


 

Tekst: Jacqueline Luken
Bewerking: KNBB
Foto’s: Biljarten voor VG-spelers (boven/onder), Jan Rosmulder (foto's midden)

 

Gehandicapten/VG/Parkinson KVC NK
Volg ons online