Klassiek fenomeen Raymund Swertz slaat weer toe

Genieten van onze top kadristen bij NK Ankerkader 71/2 in de Hazelaar. Goud voor Raymund Swertz, zilver voor Michel van Silfhout, brons voor Gert-Jan Veldhuizen

25 maart 2024

Het NK Ankerkader 71/2  werd van 22 t/m 24 maart in de Hazelaar te Rosmalen gespeeld. Op vrijdag en zaterdag plaatsten zich de vijf beste spelers voor de finaledag, waarbij vooral het spel van Gert-Jan Veldhuizen in poule D uitstekend was, met een moyenne van bijna 30 en een hoogste serie van 118. In dit laatste aspect werd hij overigens overtroefd door Matthijs Bakker in poule A met een serie van 122.

 

 

Op de slotdag werd het veld aangevuld met de geplaatste spelers Raymund Swertz, Micha van Bochem en Michel van Silfhout, waarmee meteen de vier favorieten voor de titel zijn genoemd, en werd in twee finalepoules van vier gespeeld.

 

 

Het betekende een speeldag met direct een heel ander niveau! Dat Raymund Swertz meedeed, dat ging niet ongemerkt voorbij. In zijn finalepoule A won hij al zijn drie partijen 600 caramboles totaal in slechts zes beurten, kortom moyenne van 100!

 

 

In finalepoule B lag het veel dichter bij elkaar, en was het een strijd om de tweede finaleplek tussen Michel van Silfhout en Gert-Jan Veldhuizen. Hun onderlinge partij bleef onbeslist, allebei eindigden ze 5 uit 3 met de maximaal gemaakte 600 caramboles, maar Van Silfhout had een iets beter moyenne: 33 versus 23.

 

 

De finalepartij was al met al een droomfinale tussen klassiek fenomeen Raymund Swertz en veelwinnaar Michel van Silfhout. Na een relatief gelijkopgaand begin werd deze uiteindelijk met 200-135 in 8 beurten gewonnen door Swertz, die het aanwezige publiek op deze dag had laten genieten van verbluffend spel, en die het toernooi eindigde met 57 moyenne. Wat een geweldenaar!

 


 

Goud dus voor Raymund Swertz, zilver voor Michel van Silfhout, en brons voor Gert-Jan Veldhuizen. Een prachtig podium!

 


 

Goed toeven in Rosmalen

Verslag door Piet de Jongh

Op vrijdag 22 maart ging het NK 71/2 van start in Rosmalen. Onder de deskundige leiding van wedstrijdleider Rinus Persons werd het toernooi opgestart

  • In poule A werd een sterk spelende Matthijs Bakker de terechte winnaar met een gemiddelde van 15.64. De overtuigend spelende Jordy Kanters vergezelde hem naar de finale poule met een moyenne van 18.90.
  • In poule B werd het een spannende aangelegenheid. De punten werden redelijk verdeeld en uiteindelijk trok Peter de Bree aan het langste eind en op grond van zijn uitstekende moyenne (21.615) plaatste hij zich voor de finalepoule. Zijn super sportieve gedrag in de wedstrijd tegen John van der Stappen was een voorbeeld voor iedereen.
  • In poule C werd de sterk spelende Martijn Egbers groepswinnaar (17.647) en bleef daarbij de overige spelers uit zijn poule ruim voor.
  • In poule D werd de technisch zeer verzorgd spelende Gert Jan Veldhuizen (28.571)overtuigend groepswinnaar.

 

Op zondag werden de acht beste kader spelers van dit toernooi verdeeld over twee poules om uit te gaan maken wie de uiteindelijke winnaar zou gaan worden.

  • In poule A wist Raymund Swertz ongeslagen de finale te bereiken met een algemeen moyenne van 100.00 en werd hij in deze poule gevolgd door Matthijs Bakker (2e) Peter de Bree (3e) en Micha van Bochem (4e). Laatst genoemde had de pech dat ze allemaal tegen hem hun beste partij speelden. Desondanks eindigde Micha met het uitstekende gemiddeld van 31.062
  • In poule B werd Michel van Silfhout (33.33) groepswinnaar op de voet gevolgd door Gert Jan Veldhuizen (23.076). beide spelers hadden vijf matchpunten. Martijn Egbers eindigde op de 3e plaats en Jordy Kanters werd 4e.

 

De finale werd gespeeld tussen Raymund en Michel. Na een spannende wedstrijd ging de titel mee naar Afferden. Gert Jan eindigde op een verdienstelijke derde plaats zonder ook maar één verliespartij.

De organisatie was in handen van De Hazelaar en onder leiding van Marko en Frank en de geweldige club vrijwilligers was het weer goed toeven in Rosmalen.

 

 

Alle informatie & uitslagen in onze KNBB Agenda:
www.knbb.nl/agenda/nk-ankerkader-712-0

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Henry Thijssen
Met dank aan: Henry Thijssen

Kader Swertz, Raymund Veldhuizen, Gert-Jan
Volg ons online