Jos Bongers gekroond tot Erelid KNBB

Grootse huldiging in Zaal Verploegen voor één van de grootste biljarters uit de Nederlandse biljarthistorie

22 april 2023

Hij is één van de grootste biljarters uit onze geschiedenis: Jos Bongers. Een klassiek geschoolde speler die in veel spelsoorten excelleerde (en o.a. in het bandstoten echt exceptioneel was), en die in de gouden tijd van het biljarten een inspiratie was voor velen om ook te gaan beginnen.

Al enige tijd geleden had Jos zijn afscheid aangekondigd van het vaderlandse topbiljart. Dat deed hij december 2022 rondom de NK Biljartvijfkamp met deze ongekend humoristische speech.

Nadien is vanuit de KNBB en KNBB Vereniging Carambole, via vrienden en kennissen zoals Jan Arnouts, en via zijn dochter Kim Bongers en zijn schoonzoon Jeffrey Jorissen flink geschakeld. Doel: Jos op een groots event verrassen met het Erelidmaatschap van de KNBB, in het bijzijn van al zijn vrienden en familie.

 

 

Dit grootse event was gisteravond in Zaal Verploegen in Wijchen, waar Jos door schoonzoon en topbiljarter Jeffrey Jorissen naartoe was gebracht – zie foto. :)

 

 

Er waren mooie woorden van spelers als Jean Paul de Bruijn, Michel van Silfhout en Jan Arnouts. Er was een videoboodschap van Semih Sayginer, Marco Zanetti en Dick Jaspers. En de huldiging en uitreiking van het erelidmaatschap werd in een volle Zaal Verploegen verricht namens KNBB en KVC door Piet de Jongh.

 

 

Dochter Kim Jorissen-Bongers na afloop: “In één woord: apetrots. Mijn vader gehuldigd! Benoemd tot Erelid van de KNBB; zo trots op alles wat hij gepresteerd heeft alle jaren! Wat was het een verrassing, niks had hij in de gaten! Meegenomen door Jeff naar Zaal Verploegen waar we hem met vele biljarters vrienden en familie op hebben gewacht… Geweldige avond, en iedereen bedankt!”

 


 

Gerelateerd nieuws

Foto-overzicht Erelidmaatschap in regionale media
Afscheidsspeech Jos Bongers op NK Biljartvijfkamp
Het laatste kunstje van een groot speler

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Kim Jorissen-Bongers

Erelid KNBB
Volg ons online