Jerry Hermans (27) lonkt naar nationale top

Brabander verslaat Raimond Burgman in Grand Prix van Capelle aan de IJssel

24 december 2016

CAPELLE AAN DE IJSSEL – Voor het eerst staat hij in de halve finale van een Grand Prix en doet hij een gooi naar de winst in Capelle aan de IJssel. De 27-jarige Jerry Hermans kijkt terug op een jaar met veel progressie in het driebanden. De Brabantse campingbeheerder is één van de grote talenten in Nederland, een speler ook die geen opleiding heeft genoten, omdat hij in zijn jonge jaren voetballer was.

Jerry Hermans versloeg vandaag in de kwartfinale van de Grand Prix in Capelle aan de IJssel de koploper van de ranglijst: Raimond Burgman. Die winst kwam tot stand na een uitstekende tweede helft van de partij. Hermans stond met 38-34 achter toen hij uitmaakte met zes (40-38 in 30 beurten). Morgen, zaterdag, in de halve finale, ontmoet hij Dave Christiani, die Jeffrey Jorissen baas bleef met 40-25 in 32 beurten. De andere halve finale gaat tussen Barry van Beers en Jean Paul de Bruijn.

Voor Jerry Hermans lijkt een doorbraak naar de nationale top van het driebanden dichter bij te komen. Hij zegt zelf: ,,Ik heb in Jean Paul de Bruijn een geweldige leermeester met wie ik een goede klik heb. Het lessen gaat heel goed. Daarnaast krijg ik in mijn Belgisch team veel aanwijzingen van Frédéric Caudron, waarvan ik ook sterker word.’’

Voor trainen is niet veel tijd. Jerry Hermans, uitbater van Camping De Eekhoorn in Oosterhout: ,,Als ik opsta, begin ik met werken tot we weer naar bed gaan. Ik heb een druk bestaan met veel stress. Maar het gaat allemaal lekker. Mijn grootste troef is de combinatie van veel dingen tegelijk. Verder probeer ik elke dag te fietsen, waardoor mijn conditie heel goed is en gezond eten vind ik belangrijk. Mijn knie, die er de oorzaak van was dat ik moest stoppen met voetballen, is nog steeds een behoorlijke handicap, maar ik kan het opvangen door die ijzersterke conditie.’’

De Grand Prix van Capelle aan de IJssel krijgt zaterdag dan ook de halve finales met Jerry Hermans-Dave Christiani en Jean Paul de Bruijn-Barry van Beers.

 

 

Dave Christiani versloeg Jeffrey Jorissen en zei na afloop: ,,Het was een moeilijke, verdedigende partij, waarin ik een paar goede series kon maken, zodat ik een voorsprong kon opbouwen.’’ Jeffrey Jorissen: ,,We stonden nog 9-7 na acht beurten, toen heb ik een paar kansen gemist. Daarna bijna geen bal meer gekregen, maar ook niet goed gespeeld.’’

Jean Paul de Bruijn kroop door het oog van de naald in de vorige ronde, maar was in de partij voor de kwartfinale tegen Ad Koorevaar met 40-27 in 24 beurten de sterkste. Dat betekende voor Koorevaar het einde van een sterk optreden in Capelle aan de IJssel.

Barry van Beers ging uiterst bescheiden van start in dit toernooi, maar wordt sterker naarmate het einde nadert. Glenn Hofman, die ver onder zijn niveau speelde deze dag, werd riant verslagen door de Brabander met 40-20 in 24 beurten (1.666/0.833).

 

Achtste finales

Jerry Hermans had zich voor de kwartfinale geplaatst in een boeiend gevecht met Huub Wilkowski, dat eindigde in het voordeel van Hermans met 40-39 in 31. Net zo spannend was het in de partij tussen Jeffrey Jorissen en Raymon Groot, door de Hagenaar ook gewonnen op één carambole (40-39 in 26). En als afsluiter hielden ook Jean Paul de Bruijn en Martien van der Spoel de spanning erin tot het eind.

De Bruijn, die lang moest achtervolgen, dook uiteindelijk over zijn tegenstander heen naar 40-39 in 28. Glenn Hofman en Wim van Cromvoirt maakten het zelfs nog spannender. Hofman stak niet in zijn beste vorm, maar slaagde erin een kloof te dichten tegen het eind. De partij eindigde in 40-40, Glenn Hofman won de shootout.

De beste partij in deze ronde kwam van Barry van Beers, die Jean van Erp uit het toernooi speelde met 40-33 in 22 beurten. Raimond Burgman-Herman Slikker werd 40-37 in 24, Dave Christiani-Frans van Schaik 40-33 in 28 en Ad Koorevaar-Adrie Demming 40-25 in 35.

De partijen voor de halve finale, zaterdag om 12.00 uur:
Jerry Hermans-Dave Christiani en Jean Paul de Bruijn-Barry van Beers.

Tekst: Frits Bakker
Uitgelichte foto: ©Stefan Osnabrug
Foto in artikel: ©Paul Brekelmans

Driebanden
Volg ons online