Historische overwinning Team Europe in Mosconi Cup 2017

Europa legt Amerika met 11-4 over de knie voor volle tribunes in Las Vegas
 

Terwijl Nick van den Berg nog nageniet van deze prachtige overwinning, maakt het Nederlands team zich al gereed voor het WK 9-ball in Qatar

08 december 2017

De Mosconi Cup, het grootste poolevenement tussen de aartsrivalen Team Europe en Team USA, is wederom gewonnen door Team Europe. Voor vier dagen lang volle tribunes in Las Vegas, werd ook nu weer een overtuigende overwinning behaald door de Europeanen: 11-4. Het is de achtste overwinning op rij voor Team Europe, waarmee Europa dit jaar de leiding heeft gepakt op Team USA. Het evenement, met namens Nederland Nick van den Berg, was dit jaar uitgebreid te volgen op de Nederlandse televisie via Ziggo Sport.

Voor Van den Berg was het al zijn achtste Mosconi Cup, en hij kon na afloop zijn blijdschap niet op: “De team spirit was ongelooflijk sterk. I took one match for the team. Twee super dubbels gespeeld! Het gehele team was gewoon veel beter dan Amerika.”

 

 

Vooraf was de spanning nog flink opgeklopt. Team USA had, na liefst zeven nederlagen op rij, ervoor gekozen om Johan Ruijsink aan te stellen als team captain. Inderdaad, de Nederlander die Team Europe zeven jaar lang onder zijn hoede had – en in al deze zeven jaren met Europa ongeslagen bleef! Maar ditmaal als captain van Team USA was zijn team kansloos tegen de echt als een team spelende Europeanen.

 

 

Nu Europa al zo lang en zo duidelijk de overhand heeft over Amerika, en gezien de grote populariteit van (ook, pool)biljarten in Azië, heeft organisator Matchroom Sport deze week een nieuw toernooi bekend gemaakt: de Efren Reyes Cup. Precies op dezelfde manier als de Mosconi Cup, maar dan Europa tegen Azië. De eerste editie zal rond juni 2018 gaan plaatsvinden.

Terwijl Nick van den Berg en Team Europa in Vegas nog nagenieten van hun mooie overwinning, staat voor Nederland alweer een nieuw groot poolevent voor de deur: het WK 9-ball, van 11 t/m 15 december in Qatar. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Niels Feijen en Marco Teutscher. Feijen is de kampioen van 2014 die na zijn elleboogblessure direct een aantal toernooien wist te winnen. Hij zal extra gemotiveerd zijn omdat hij niet was gekozen voor Team Europe bij de Mosconi Cup, en zal willen laten zien dat hij daar zeker thuis hoort. Teutscher is in prima vorm getuige zijn goede resultaten in Japan en Nieuw-Zeeland, en lijkt op het punt te staan van een echte internationale doorbraak. Coach van de Nederlanders is Hugo Duivenvoorden.

 

 

Info en livestream WK 9-ball

Mosconi Cup op Wikipedia

Mosconi Cup website

 

Tekst: Rolf Slotboom/KNBB Sectie Pool
Foto’s/posters ©JP Parmentier/Matchroom Multisport 2017

Berg, Nick van den Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online