Het NK Pool Jeugd 9-ball in beeld

Goud voor Sonny Haegmans, wederom zilver voor Jolien Schuurman

Foto’s: Stefan Osnabrug

10 juni 2024

TILBURG - Uit vier disciplines bestaat het NK Jeugd 2024. Nadat in april aangevangen was met het NK Jeugd 14.1 (gewonnen door Mika van Berkel, met zilver voor Jolien Schuurman) was het op zaterdag 1 juni tijd voor de tweede discipline: het NK Jeugd 9-ball. Opnieuw in Tilburg, was het aantal deelnemers (en ook deelneemsters!) iets opgelopen van 11 naar 13. Een mooi aantal!

 


 

In een fijne sfeer was het een echte strijd tussen Sonny Haegmans en Jolien Schuurman. Beide hadden overtuigend en zonder nederlaag hun poule gewonnen. Vanaf de kwartfinales werd het voor Jolien iets lastiger, maar na twee zwaarbevochten 5-4 overwinningen stond zij zeer knap in haar tweede opeenvolgende finale, tegen de sterke Sonny die zowel de kwartfinale als halve finale juist relatief eenvoudig had gewonnen (twee keer 5-1). Sonny bleek in de finale de sterkste (5-2), maar de prestatie van Jolien mag worden gezien: tweemaal zilver in dit NK met voornamelijk jongens. Net als in het 14.1 straightpool was er ook nu brons voor Sky van den Berg, ditmaal gedeeld met Rowan de Schepper.

Misschien nog wel meer dan de prestaties, is ieder NK Jeugd altijd een super gezellige aangelegenheid. Dit mede door de afvaardiging vanuit jeugd poolbolwerken als Poolscool en Dutch School of Pool, die gezelligheid en prestaties op mooie wijze weten te combineren.

Later dit jaar volgen nog de laatste twee disciplines van deze cyclus: het NK Jeugd 8-ball en het NK Jeugd 10-ball.

Geniet onderstaand nog even van deze fijne sfeerimpressie van het 9-ball, vastgelegd door de onvolprezen Stefan Osnabrug.

 


 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto’s: Stefan Osnabrug

Jeugd/Junioren NK Poolbiljart
Volg ons online