Het eerste goud is binnen!

Niels Feijen pakt eerste goud voor Nederland op grootste EK Pool in de historie; brons voor Jan van Lierop (U-19) en Quinten Pongers (U-17)

20 juli 2018

De verwachtingen voor Nederland waren vooraf hooggespannen. En toch was de vreugde er niet minder om!

Op het grootste EK Pool dat ooit gehouden is in Europa, van 19 t/m 31 juli in NH Eindhoven Conference Centre Koningshof, bevestigde Niels Feijen nogmaals dat hij tot de buitencategorie hoort – niet alleen wat betreft spelkwaliteit maar zeker ook wat betreft mentaliteit. In de kwartfinale tegen Francisco Sanchez Ruiz stond Nederlands beste poolbiljarter constant onder druk: door een grote achterstand vroeg in de partij kon hij zich geen enkele misser meer veroorloven.

 

 

En Feijen miste ook niet! Na deze kwartfinale op magistrale wijze in winst te hebben omgebogen, was Feijen in de halve finale veel te sterk voor Mariusz Skoneczny, en in een tactische finale ook voor de sterke Albin Ouschan.

Het was groot feest onder de Nederlanders, eerst op de volgepakte tribunes, en vervolgens in het KNBB Holland House. (Zie voor foto's en video's hiervan onze KNBB Facebook pagina.) Hier werden ook de twee andere Nederlandse medaillewinnaars in het straightpool gehuldigd: topfavoriet bij het onder 19 Jan van Lierop die uiteindelijk genoegen moest nemen met brons, en Quinten Pongers die bij de pupillen eveneens in de halve finale strandde en daarmee het brons pakte.

Het was een bevestiging van wat vooraf werd gehoopt: dat Nederland nog steeds tot de internationale pooltop behoort, en dat bovendien een aantal jonge pooltalenten zich nadrukkelijk aandienen.

Zaterdagmorgen gaat het 10-Ball van start, en de dagen daarna ook nog Teams, 8-Ball en 9-Ball. Van het laatste toernooi worden op 31 juli de halve finales en finale live uitgezonden op Ziggo Sport.

 

 

Tekst: KNBB; foto’s ©EPBF

 

EK Feijen, Niels Poolbiljart
Volg ons online