Het blijft bij zilver

Eerste medailles zijn binnen voor TeamNL – maar helaas nog geen goud

10 april 2023

Hij ging als een grootvorst door het EK Bandstoten: de absolute specialist op dit gebied, Jean Paul de Bruijn. Al in de halve finale stuitte JP op klassiek fenomeen Raymund Swertz, in wat eigenlijk de finale had moeten zijn.

 


 

Jean Paul won ook deze kraker, en was torenhoog favoriet in de finale tegen Raul Cuenca – de Spanjaard die in de halve finale liefst 34 (!) beurten nodig gehad voor zijn 120 caramboles.

 

 

Maar helaas, Jean Paul de Bruijn had in de finale zijn minste partij van het toernooi: 36-120 in 8 beurten. En zo moest de (althans, qua moyenne) met afstand beste speler in het bandstoten toch genoegen nemen met ‘slechts’ zilver.

 


 

 

Raymund Swertz was op zich tevreden met brons, maar niet met zijn spel. Voor hem begint nu het EK 47/2 – een discipline waarin hij al sinds jaar en dag overheerst.

 

 

Ondertussen zijn ook een flink aantal andere disciplines van start gegaan. Zo wisten Jop de Jong en René Dericks zich te plaatsen voor de laatste 16 van het EK Artistiek.

 

 

En, ook van start: het EK Driebanden Dames. Titelfavoriete Therese Klompenhouwer is solide begonnen, en heeft zich inmiddels geplaatst voor de laatste 16. De overige Nederlandse dames begonnen met een nederlaag, maar gaan op herkansing - en kunnen zich nog plaatsen.

 


 

De komende dagen meer updates van de Nederlanders!

 

 

Verslag EK All In One Dag 1

 

Wilt u het EK All-in One volgen? Alle links naar uitslagen en schema’s via Touch, via de CEB, of verslagen via Kozoom Netherlands. Live zijn alle wedstrijden te volgen op Kozoom met Premium Pass. Overzicht van alle wedstrijden op alle dagen vindt u hier.

 

Tekst: KNBB
Foto's: CEB/Touch

 

Bandstoten Bruijn, Jean Paul de EK
Volg ons online