Het bijzondere van biljarten deel 1: Therese Klompenhouwer

"Dat ik geridderd werd in een volle zaal in Berlicum. Ik had het nooit verwacht en het is voor mij de ultieme waardering die ik als sporter kan krijgen"

05 februari 2021

In de voor velen van ons lang niet gemakkelijke coronatijd zijn we op KNBB.nl gestart met deze eenvoudige maar mooie serie: Het bijzondere van biljarten. Waarin iedere keer een andere speler dezelfde intro’s aanvult. Doel: iedere week wat mooie verhalen over het carambole, driebanden, pool of snookerspel wat wij met zijn allen zo missen.

De aftrap is met niemand minder dan Therese Klompenhouwer, 's-werelds beste driebandster én geweldig ambassadeur van het driebanden.

 

 

"Mijn liefde voor het biljartspel kwam naar voren toen ik…"

Als jong meisje in het biljartcentrum van mijn vader liep. Ik ben opgegroeid tussen de biljarts en ik vond biljarten al snel leuk. Rond mijn pubertijd raakte ik de liefde voor het biljarten een beetje kwijt, doordat ik ook andere interesses kreeg. Maar op mijn 19e vond ik het weer terug, toen ik met driebanden groot in aanraking kwam.

 

 

"Biljarten is echt een bijzonder spel en een prachtige sport. Eén van de mooiste dingen vind ik…"

 Dat er zoveel inzit, helemaal in het driebanden natuurlijk. Je raakt nooit uitgeleerd en het is een sport waar vele aspecten bij komen kijken. 

 

 

"In al die jaren heb ik een flink aantal mooie dingen meegemaakt aan en rond de biljarttafel. Om er zomaar één ding uit te pikken: Wat op mij veel indruk heeft gemaakt is…"

Dat ik geridderd werd in een volle zaal in Berlicum. Ik had het nooit verwacht en het is voor mij de ultieme waardering die ik als sporter kan krijgen. Het was ook zo mooi om dit moment met zoveel mensen mee te mogen maken en als ik eraan terug denk raakt het me elke keer weer opnieuw. In éen woord geweldig.  

 

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's: Ton Smilde

 

Biljartspelers Klompenhouwer, Therese
Volg ons online