Henny de Heus overleden

Een in memoriam door Nico Meerveld (Biljartvereniging de Pomerans, Heukelum)

13 maart 2023

Hij was een markant biljarter, een wandelende encyclopedie ook: Henny de Heus. Op 20 februari 2023 is Henny in zijn woonplaats Buren op 72-jarige leeftijd overleden.
 
In dit artikel "Fenomeen Henny werd begraven in zijn biljartoutfit" vanuit Algemeen Dagblad een mooie eer voor deze man die zoveel voor het Nederlandse biljarten heeft betekend.
 
Onderstaand het in memoriam van Nico Meerveld zoals op 22 februari gepubliceerd op de Facebook-pagina van Biljartvereniging de Pomerans, Heukelum, en gedeeld met permissie.
 
 
 
 
Dinsdag bereikte mij het bericht dat ons clublid Henny de Heus is overleden na een ingrijpende operatie.
 
Zoals voor vele leden bekend heb ik (Nico) 13 september 2021 tijdens een competitiewedstrijd Henny gereanimeerd na een hartaanval/hartstilstand. Dit alles heeft me toen zeer aangegrepen, iets wat ik niet had verwacht, ik handelde zoals ik geleerd heb als bhv'r. Achteraf doet dit toch meer met je als je denkt.
 
BV de Pomerans verliest hiermee een gerespecteerd biljarter, de gemeente Buren verliest een markante inwoner van het stadje. Henny was een man die voor iedereen klaar stond, zoals de vele organisaties uit Buren waar hij heel veel vrijwilligerswerk voor deed.
 
Onderstaand een gedicht van de stadsdichter Fred Eggink die heel mooi verwoord wie Henny was, zo blijven wij hem herinneren. BV de Pomerans condoleert en wenst de familie heel veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.
 
Henny... rust zacht.
 
Een markante Burenaar is overleden.
 
 
 
Henny de Heus
Schatbewaarder
van de stad,
een verzamelaar,
die echt alles had.
Wandelende encyclopedie,
en ook biljartfenomeen,
stootte iedereen van de troon
en was Neerlands nummer een.
Hij is niet meer,
wat een gemis,
nu zelf onderdeel
van Burens geschiedenis.
 
 
 
 
Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.
 
 
Tekst: Nico Meerveld (Biljartvereniging de Pomerans, Heukelum)
Intro: KNBB
Foto's: Raphael Drent
Overlijden
Volg ons online