Help onze biljarthoreca de lente door!

Een overzicht met alle informatie & relevante hulp voor biljartclubs, biljartzalen & biljarthoreca

05 april 2020

Het zal niemand zijn ontgaan: onze biljarthoreca heeft het zwaar. Juist in de periode dat er veel omzet gemaakt zou kunnen worden zijn de verenigingen dicht, en gaan voor biljart-, pool- en snookerzalen veel uitgaven door, maar staan hier nauwelijks nog inkomsten tegenover.

En dat terwijl veel lokaliteiten het toch al moeilijk hadden - ook zonder de coronacrisis.

Als KNBB hebben we vanaf het begin van de crisis geprobeerd biljartlokaliteiten te voorzien van zoveel mogelijk relevante informatie over juridische zaken en hulp op financieel gebied. Dit zodat in deze lastige tijden in ieder geval alle hulpmogelijkheden door onze horeca zoveel mogelijk worden benut, en de schade dus zoveel mogelijk beperkt.

 

 

Biljarthoreca Steunfonds

 

Het door de coronacrisis heen helpen van onze biljarthoreca is voor de KNBB een topprioriteit, zodat spelers ook straks ná de coronacrisis nog voldoende plekken hebben om te kunnen spelen.

Om deze biljart-, pool- en snookerzalen die door de sluiting in de problemen dreigen te komen een klein steuntje in de rug te geven, hebben we als KNBB gisteren het Biljarthoreca Steunfonds opgericht, met als motto #supportenspeel.

Een crowdfunding waar iedereen een donatie kan doen om lokaliteiten te helpen bij basale zaken als nieuwe lakens lakens of een bijdrage voor een opening, open dag etc. En, waarbij wij als KNBB zelf de eerste donatie van €10.000 hebben gedaan! Hier ons artikel erover.

Binnen een dag na de start werd niet alleen de €10.000 van ons, maar ook €470 opgehaald vanuit de biljartcommunity/horecawereld. Een veelbelovende start van het Biljarthoreca Steunfonds - maar we hopen dat er nog veel meer bij komt.

Zet dit voort de komende dagen, mensen! En, heb je zelf een biljartzaal, of ken je een lokaliteit die wel wat hulp kan gebruiken: deel dan dit bericht, en laat zoveel mogelijk mensen erover horen. (Zeker je klanten!)

Info en de meest gestelde vragen over het Biljarthoreca Steunfonds: www.supportenspeel.nl
Doneren kan via: https://competitieveiling.nl/product/doneer-voor-de-biljarthoreca/

 

 

Informatie & relevante hulp voor biljartclubs, biljartzalen & biljarthoreca

 
Onderstaand een opsomming van alle artikelen, informatie en overige hulpprojecten die voor biljarthoreca of biljartverenigingen mogelijk hulp kan bieden:

 

Noodloket van de Overheid
De overheid heeft besloten: ook sportverenigingen en -stichtingen kunnen via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro ontvangen! En, na enig lobbywerk: ook biljarthoreca komen hiervoor in aanmerking.
 
Help De Horeca
Klanten kunnen vast vooruit waardebonnen aanschaffen om zo hun favoriete biljart-, pool- of snookerzaal te voorzien van liquiditeit.
 
 
 
 
Uitgebreide Q&A van Sport & Gemeenten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze informatie hebben we ook naar zo veel mogelijk biljartlokaliteiten in Nederland toegestuurd - in de hoop dat zo ook na de coronacrisis er nog voldoende speelplekken over zijn. Graag dus dit bericht zo veel mogelijk delen - zodat we met elkaar hopelijk de schade voor onze biljartlokaliteiten enigszins beperkt kunnen houden.
 
En, weet jij van een belangrijk artikel of hulpproject die hier nog niet genoemd staat? Mail informatie (liefst met URL) naar rslotboom@knbb.nl, zodat wij het in dit artikel kunnen bijvoegen.
 
 
Tekst & logo Biljarthoreca Steunfonds KNBB
UItgelichte sfeerfoto Driebanden: Martin van Oostveen
Sfeerfoto Veemarkt Divisiekampioenschappen: Ton Smilde
Sfeerfoto NK Pool 2018: Stefan Osnabrug

 
Biljartzalen Coronavirus KNBB
Volg ons online