Hattrick voor Michel van Silfhout

Michel van Silfhout is gisteren in de Hazelaar in Rosmalen Nederlands Kampioen ankerkader 47/2 geworden!

Een ongekende prestatie van Van Silfhout, want: het is na zijn titels in het ankerkader 71/2 en het bandstoten al zijn derde titel dit seizoen op de grote tafel

09 mei 2022

 

Michel van Silfhout is gisteren in de Hazelaar in Rosmalen Nederlands Kampioen ankerkader 47/2 geworden! Hij versloeg in de finale de sterke Dennis Timmers, na eerdere overwinningen op Peter de Bree (halve finale) en Gert-Jan Veldhuizen (kwartfinale).

Een ongekende prestatie van Van Silfhout, want: het is na zijn titels in het ankerkader 71/2 en het bandstoten al zijn derde titel dit seizoen op de grote tafel.

 

Het podium van het NK Anderkader 47/2: Peter de Bree (3), Michel van Silfhout (1), Dennis Timmers (2)

 

Een prachtig plaatje met de trouwste support van Michel, moeder Joke

 

Van Silfhout na afloop: “Afgelopen vrijdag begon het toernooi wat anders dan gepland door een aantal last minute afzeggingen. Dat was jammer, want zo ontstonden er drie poules van drie en drie poules van vier.”

“Maar goed, iets na 10 uur begonnen de wedstrijden. Zelf speelde ik op vrijdag en zaterdag één partij en dat ging redelijk. Beste man in de poulewedstrijden was Micha van Bochem met een partij van 2 en 3 beurten. Ook Jordy Kanters speelde erg sterk met drie winstpartijen in een sterke poule. Gert Jan Veldhuizen speelde in die poule een mooi gemiddelde.”

 
 

 

“Vanaf de zaterdagavond was de 8e finale. Daar waren geen grote verrassingen te zien. Zelf moest ik overigens keihard knokken om verlies tegen Tommie van Dopperen te voorkomen. In de kwartfinales werd niet heel goed gespeeld, maar op alle tafels was wel veel strijd. Zelf was ik erg blij met mijn overwinning op de sterke Gert-Jan Veldhuizen. Ook ging Peter de Bree door ten koste van Jordy Kanter, Micha van Bochem ten koste van Martijn Egbers en Dennis Timmers won in een mooie partij van Sven Nabuurs.”

 

 

 

“In de halve finale speelde Dennis Timmers erg sterk tegen Micha en won in slechts vier beurten. Ik speelde moeizaam tegen Peter de Bree, maar uiteindelijk kon ik de partij nog in 7 beurten winnen.”

“Dan de finale. Leuk om tegen Dennis Timmers de finale te spelen, want voor hem was het zijn eerste ereklasse medaille en dan ook meteen strijden voor goud! Dennis kon in de finale niet loskomen en zelf kon ik in de tweede beurt een serie maken. Daarna was het over en weer moeilijk spel en kleine series. De vermoeidheid was zichtbaar. Uiteindelijk kon ik in de 7e beurt uitmaken en zo mijn derde titel dit jaar halen. Erg blij hiermee!”

“Veel dank aan de arbiters, schrijvers, organisatie en Marco en Frank van de Hazelaar. Het was allemaal weer perfect voor elkaar!”

 

 

Alle info over het NK Ankerkader 47/2:
https://www.carambole.nl/agenda/simonis-biljartlakens-nk-ankerkader-472

Uitslagen en standen zijn te zien op:
http://www.dehazelaarbiljart.nl/

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Henry Thijssen
Uitgelichte archieffoto: Horst Wiedemann

 

 

Ereklasse Kader KVC
Volg ons online