Harie Snijders met jeugdig elan kampioen driebanden 3e klas

Verslag NK Driebanden Klein Derde Klas uit de Ram in Roosendaal, door Peter van Dongen

03 december 2017

Dit mooie verslag van het NK Driebanden Klein derde klas ontvingen wij al in een eerder stadium van Peter van Dongen. Door een fout onzerzijds (RS) was dit verslag niet tijdig geplaatst. Bij dezen alsnog!

 

Op vrijdag 10 november ging bij De Ram in Roosendaal het Nederlands kampioenschap driebanden 3e klas van start. Met reeds 6 gepromoveerde deelnemers beloofde het een spannenede strijd te worden.

En dat werd het ook, al maak je dat niet op uit de einduitslag.

 

 

Vrijdag na 2 partijen stonden 4 spelers met de volle winst op kop, Harie Snijders, Mieke Schenkels, Cor Luyendijk en Dirk Kroese.

Zaterdag in de 3e ronde was Cor Luyendijk de eerste die in de fout ging terwijl de andere bleven winnen. In de 4e ronde verloor Dirk Kroese waar Jaap Wagensveld zijn eerste punten behaalde. Toen waren er nog 2 met de volle winst. Twee spelers die telkens weer uit achterstand terugkwamen en de winst naar zich toehaalden.

In de 5e ronde ging Mieke Schenkels onderuit tegen Dirk Kroeze die daardoor weer in zicht kwam voor het podium.

 

 

Na 2 speeldagen was Harie Snijders nog ongeslagen met een moyenne van 0.465, Mieke Schenkels 2e op 2 punten en Dirk Kroeze 3e op ook 2 punten.

In de 6e ronde op zondag versloeg Harie Snijders Dirk Kroeze waardoor deze uitgeschakeld was voor de titel. Mieke Schenkels hield zich knap staande tegen Cor Luyendijk. Cor van Peer deed nog een gooi naar de 4e plaats door te winnen van Jaap Wagensveld en Aik Zutt zette zich ook op de lijst door te winnen van Arie Maatman, die op dat nog maar 5 caramboles te kort kwam (115 van de 120) en toch maar 4 partijpunten had.

In de 7e ronde lieten enkele spelers zien dat ze de 3e klasse inmiddels ontgroeid zijn met series van 9 (Cor Luyendijk) en 6 Harie Snijders. Harie deed dat in de partij tegen directe concurrent Mieke Schenkels en werd daarmee een fantastische, ongeslagen kampioen van een fantastisch, sportief, gezellig en toch super spannend toernooi.

 

 

Uitslag NK Driebanden 3e klas

 

Tekst & foto's: Peter van Dongen

Carambole/libre Driebanden NK
Volg ons online