Grote internationale evenementen in Nederland voor de deur

Twee wereldkampioenschappen, voor junioren en voor dames, openen op de kalender voor Dirk Snip en zijn organisatie in Heerhugowaard.

De World Cup in Veghel, van Harry Mathijssen en zijn BEN organisatie, staat in de steigers en kreeg deze week goed nieuws van de programmaplanners van Ziggo Sport

26 augustus 2022

HEERHUGOWAARD/VEGHEL - Het Nederlandse biljarten staat in de komende weken en maanden in de schijnwerpers met belangrijke internationale organisaties. Twee wereldkampioenschappen, voor junioren en voor dames, openen op de kalender voor Dirk Snip en zijn organisatie in Heerhugowaard. De World Cup in Veghel, van Harry Mathijssen en zijn BEN organisatie, staat in de steigers en kreeg deze week goed nieuws van de programmaplanners van Ziggo Sport. Dat geldt nu ook al voor de Masters in januari, het Nederlands kampioenschap dat live wordt uitgezonden en dit jaar op zondagmiddag eindigt. En nog meer goed nieuws: Harry Mathijssen verzekert dat de kaartverkoop voor de World Cup in Veghel (23-29 oktober) nu al loopt als een speer. De toeschouwers kunnen tribune- en logetickets geautomatiseerd online bestellen en online betalen via www.biljartevenementen.nl.

 


 

Het 10e wereldkampioenschap voor dames opent op dinsdag 20 september het tweeluik van WK's in Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard met Therese Klompenhouwer als titelverdedigster met drie andere Nederlandse dames: Karina Jetten, Mirjam Pruim en Daisy Werdekker als wildcard. Verder komen voor de Europese landen de kampioenen van hun land, zoals Arzu Gök (Turkije), Jaimie Buelens (België), Magali Declunder (Frankrijk), Estela Cardoso (Spanje), Natascha Al Mamar (Oostenrijk), Irena Michalkova (Tsjechië) en Katja Titze (Duitsland).

De aanvulling komt van twee Deense vrouwen, Charlotte Sörensen, de nummer twee van het Europees kampioenschap en Marianne Mortensen. Het Zuid Amerikaanse contingent is vertegenwoordigd door vier Colombiaanse dames: Johana Sandoval, Soledad Gomez, Paola Castillo en Andrea Cardona en de Peruviaanse Jackeline Perez. Voor Azië zijn aangewezen: de Koreanen Jieun Han en Shin Young Lee, de Vietnamezen Nhi Hoanguyen Nguyen en Tuong Kien Phung en de Japanezen Yuko Nishimoto en Noriko Fukao.

Het toernooi start op 20 september, de finales zijn op donderdag 22 september.

Het WK voor junioren start op vrijdag 23 en duurt tot en met zondag 25 september, ook in Heerhugowaard. De laatste kampioen was Myung Woo Cho in Valencia voor Junseo Ko en Hwa Woo Cho, die nu de spelerslijst aanvoert voor Zuid Korea. Twee spelers uit Colombia, twee uit Egypte, één uit Ecuador en één uit Peru zijn zeker van deelname, evenals Joris van 't Zelfden namens Nederland. Nick Dudink staat op de lijst van reserves.

De overige Europeanen die vooralsnog zijn aangewezen zijn:
Akkoca Denizcan (Turkije)
Burak Hashas (Turkije)
Nikolaus Kogelbauer (Oostenrijk)
Daniel Sainz-Pardo (Spanje)
Dimitrios Seleventas (Griekenland)
Lukas Mortensen (Denemarken)
Amir Ibraimov (Duitsland)
Maxime Panaia (Frankrijk)
Milan Ettel (Tsjechië)
Nick Rosier (België)

 

Therese Klompenhouwer verdedigt in eigen land haar wereldtitel

 

Tekst: Frits Bakker
Bewerking: KNBB
Posters: Dirk Snip

Dames Jeugd/Junioren WK
Volg ons online