Glenn Hofman zet stap naar finale

Glenn Hofman is deze zondagmiddag de eerste finalist in de Jumbo Masters. In de halve finale raasde de Hagenaar met een serie van 12 net na de pauze naar de winst op Jean van Erp. In de vroege middag is de andere halve finale tussen Jean Paul de Bruijn en Sam van Etten. De finale is om 15.30 uur live op RTL 7.

21 januari 2024

BERLICUM – Voor de derde keer staat hij in de finale van de Masters deze zondagmiddag: de Hagenaar Glenn Hofman. Hij versloeg op de vroege morgen de plaatselijke biljartheld Jean van Erp en treft over een paar uur de winnaar van de wedstrijd tussen Jean Paul de Bruijn en Sam van Etten.

Glenn Hofman won uiteindelijk met een riante score: 40-23 in 24 beurten. Het beslissende moment in de partij was de mooie serie van 12 die Hofman net na de pauze uit de keu toverde. Hij kwam ermee op een voorsprong van 36 en gaf de controle over de wedstrijd niet meer weg. ,,Ik kon weglopen van mijn tegenstander, die daarna niet meer kon dreigen’’, zei Hofman later. De 33-jarige Hagenaar staat voor de derde keer in de finale van een Masters na 2015 en 2016, net voor zijn periode bij de PBA.

Jean van Erp verliet de Masters na zijn moment van glorie op zatedag tegen Dick Jaspers (40-38), uitgezwaaid door de spionkop die hem zo geweldig had gesteund. De Brabander bekende dat hij geen moment in de partij had gezeten. Met zes missers op rij voor de pauze en zes missers tegen het einde verspeelde hij zijn kansen.

Tekst: Frits Bakker

Foto Glenn Hofman (Ton Smilde)

 

Driebanden Erp, Jean van Hofman, Andrea
Volg ons online