Geweldig bekersucces voor ambitieus Cues&Darts

Het ambitieuze biljartbolwerk van Cues&Darts uit Tilburg heeft zijn eerste grote succes binnen. Monique Wilkowski en haar team wonnen de JBS KNBB Bekerfinale zaterdagavond in Rosmalen na winst in de finale tegen Bousema uit Lochem.

06 april 2024

ROSMALEN – Het team straalde van vreugde in de arena, de tribunes waren bijna leeg, maar de blijheid van de winnende spelers maakte alles goed. De Nederlandse bekerfinale kreeg met Cues&Darts/Extreme een voortreffelijke en verdiende winnaar, een mooie runner-up met Bousema/JBScues en op de slotdag een 9 uur durende climax. De overwinning in het Perron3 theater in Rosmalen ging met 9-7 naar Monique Wilkowski, de teamleidster die tranen van geluk huilde, naar Huub Wilkowski, haar man en teambaas, die de winnende set binnenhaalde en naar de andere hoofdrolspelers van de nieuwe bekerwinnaar, Glenn Hofman, Ruben Legazpi en Pierre Soumagne.

 


 

Het winnende team onttroont het team van SIS Schoonmaak en wil in de latere fase ook een gooi naar het kampioenschap doen. Monique Wilkowski onthulde twee weken geleden namens het team en de sponsors een groot nieuw project dat met veel jonge talenten gericht is op de toekomst. Daarin passen ook andere grote namen in de competitie zoals Robinson Morales, Javier Palazón, Burak Hashas en Jef Philipoom.

Het eerste nationale succes in het bekertoernooi was in de finale vooral te danken aan de Spanjaard Ruben Legazpi, die zijn vier sets winnend afsloot en een belangrijk aandeel had. Glenn Hofman deelde zijn matchpunten met Jeffrey Jorissen, Huub Wilkowski met Frans van Schaik en Pierre Soumagne moest 3 van de 4 sets aan Gökhan Salman overlaten.

 

 

Cues&Darts sloot het finale optreden af met 9 setwinsten, 1.329 gemiddeld en een hoogste serie van 10. Bousema Lochem haalde 7 matchpunten, 1.188 en een serie van 9. De behaalde caramboles lagen nog dichter bij elkaar: Cues&Darts 155, Bousema 154.

Het was tekenend voor de spanning die deze hele bekerfinale uitstraalde met veel gelijkopgaande wedstrijden, de man-tegen-man gevechten en de Scotch Doubles om de wedstrijden te beslissen. Harry Mathijssen, organisator, en Paul Brekelmans, voorzitter van de Sectie driebanden, benadrukten na afloop het grote succes van de bekerstrijd, gestart met 141 teams door het land en geëindigd met 8 in de finale. Harry Mathijssen: ,,Het mag dan niet heel druk zijn geweest met toeschouwers, we hebben prachtige wedstrijden gezien en heel veel spanning. De KNBB mag trots zijn op dit fenomeen met zo veel deelnemende teams. Ik kan alleen maar zeggen: we gaan hier nog heel lang mee door.’’

De twee teams in de finale bleven over van de slijtageslag vanaf woensdag, waarin eerst Burgmans Biljarts (tegen SIS), Cues&Darts (tegen Dekker), Aartsbouw (tegen Team Eekhoorn) en Bousema (tegen Dallinga 2) de overlevers waren. In de halve finales die daarop volgden versloeg Cues&Darts het team van Burgmans Biljarts met 6-2 en won Bousema in de Scotch Double van Aartsbouw met 6-4.

 


 

Het vermelden waard individueel waren:

  • Ruben Legazpi in zijn sets voor de finale tegen Johan Loncelle met 15 in 4, 7, 9 en 11 beurten.
  • Eddy Merckx die won van Anno de Kleine met 2-0 en 2.142.
  • Glenn Hofman die won van Dave Christiani met 2.000 gemiddeld tegen 1.500 voor zijn tegenstander.
  • Ronny Brants die Peter Ceulemans versloeg met 2.050 gemiddeld.
  • Richard de Bruin die Jeffrey Jorissen versloeg met 2-0 en 1.304 gemiddeld.
  • Pierre Soumagne tegen Marco Janssen met 2-0 en 1.764.
  • Ruben Legazpi winnaar met 1.517 tegen Bart Ceulemans.
  • Gökhan Salman naar zege op Tom Persyn met 1.875.
  • En tenslotte de De Scotch Double winst van Burgmans Biljarts (Anno de Kleine/Bart Ceulemans) tegen SIS Schoonmaak (Eddy Merckx/Jean van Erp) met 2.500 gemiddeld.

 

Alles over de JBS KNBB Bekerfinale 2024:
www.knbb.nl/agenda/jbs-knbb-bekerfinale-2024

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: Ton Smilde

Bekerfinale Driebanden Hofman, Glenn
Volg ons online