Gevolgen voor evenementen KNBB sectie pool per 14 oktober 2020

Gevolgen voor de NK's, competities, rankings, etc.

14 oktober 2020

Update 14 oktober:

Gisteravond heeft de regering nieuwe, verscherpte maatregelen aangekondigd. Vanaf het begin van de Corona-crisis heeft de KNBB aangegeven de maatregelen van de overheid op te volgen. Als sectie Pool hebben we telkens opnieuw gekeken welke impact de maatregelen hebben op onze speelkalender. En dat hebben we nu weer gedaan. Daarbij staat de gezondheid en veiligheid van onze leden voorop, en bekijken we tegelijkertijd voortdurend wat er nog wel kan. 

De belangrijkste consequentie van de maatregelen, die tenminste twee maar waarschijnlijk minimaal vier weken zullen gelden, is dat alle competities worden opgeschort. Op dit moment is nog niets zinnigs te zeggen of en wanneer wedstrijden kunnen worden ingehaald of wanneer we weer kunnen beginnen met spelen.

Een tweede consequentie is dat we het NK tot onze grote spijt moeten annuleren. We hadden de opzet in een eerder stadium al aangepast aan de toen geldende maatregelen, waaronder de maximale groepsgrootte, maar nu we opnieuw moeten uitstellen wordt de tijd te krap en de onzekerheid te groot om genoeg nieuwe speeldata te kunnen plannen. Vanzelfsprekend zijn we hier zeer teleurgesteld over. Voor alle andere NK’s - Dames, Jeugd, Bankpool, One Pocket en Scotch Double - geldt dat het zeer onzeker is of deze dit jaar gespeeld kunnen worden.

 

Zodra er verandering optreedt in de maatregelen, mogelijk op 27 oktober wanneer de regering het effect van de huidige maatregelen opnieuw bekijkt, zullen wij met een update komen.

Vriendelijke groet,
Bestuur KNBB sectie Pool

 

Tekst: KNBB sectie Pool

Poolbiljart
Volg ons online