Geen titelprolongatie: Jaspers strandt in halve finale

Halve finale tegen Tayfun Tasdemir reclame voor het driebanden: mooi, creatief spel, Jaspers die geweldig terugkomt uit achterstand, grote sportiviteit, beide spelers ruim boven de 2 moyenne.

Jaspers behoudt nummer 1 positie van de wereld

13 november 2022

 
DONGHAE CITY - Dick Jaspers heeft in het Koreaanse Donghae City zijn wereldtitel moeten afstaan. In de halve finale tegen de Turk Tayfun Tasdemir verloor Jaspers met 50-47 in 20 beurten.
 
 
 
 
Dick Jaspers stond de hele wedstrijd achter tegen Tasdemir, die profiteerde van een zwakke fase van Jaspers met vijf nullen en daarna uitliep met series van 13, 9 en 6 in de 13e tot en met de 16e beurt.
 
Jaspers vocht sterk terug, onder meer met een 9 en drie vijven op weg naar het slot. Maar op 47-47 miste de Nederlander ongelukkig een bal en ging Tasdemir door de finish met 3.
 
De halve finale tegen Tayfun Tasdemir was reclame voor het driebanden: mooi, creatief spel, Jaspers die geweldig terugkwam uit achterstand, grote sportiviteit, en beide spelers ruim boven de 2 moyenne.
 
 
 
 
Wat volgt is een tijdperk waarin Jaspers vooralsnog geen wereldtitel en Europese titel heeft - en dat is toch wel even wennen. Al blijft Jaspers wel nummer 1 van de wereld. Met zijn halve finaleplek heeft Jaspers een mogelijke aanval op die plek van nummer 2 Dani Sánchez afgeslagen.
 
De andere halve finale gaat vanmorgen, zondag, tussen de Belg Eddy Merckx en de Spanjaard Ruben Legazpi De finale is om 12.00 West Europese tijd.
 
 
 
 
Waar is het WK Driebanden in Korea (Nederland: -8 uur) te volgen?

 

 
 
#KNBB #Biljarten #Driebanden #WKDriebanden #Jaspers #DickJaspers #TeamNL #TeamNLbiljart #TeamNLbiljartpoolsnooker
 
 

 
 

Tekst: Frits Bakker
Bewerking: KNBB
Foto's: Life Time Photos
Screenshots: Five & Six
Banner: TeamNL met foto Life Time Photo

Driebanden WK
Volg ons online