Geen Nederlandse biljartmedaille op World Games

Dick Jaspers strandt in halve finale driebanden na nipte nederlaag tegen Zanetti, en verliest ook de wedstrijd om het brons

31 juli 2017

Van 20 tot 30 juli 2017 vond in het Poolse Wrocław de tiende editie plaats van de World Games. Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA).

In Wrocław namen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op, waaronder ook een grote Nederlandse delegatie.

Biljart
Het biljarttoernooi werd afgewerkt in de Centennial Hall van het Wroclaw Congress Center, en duurde van 26 tot en met 30 juli. Gespeeld werden de varianten driebanden voor mannen, 9-ball poolbiljart voor heren en dames, en 15 reds snooker.

 

 

Dick Jaspers strandt in halve finale

Bij het driebanden was Dick Jaspers de enige Nederlandse deelnemer, en hij gold als één van de topfavorieten voor een medaille. Dit omdat hij één van de internationale driebanden toppers is, maar ook omdat hij al eens eerder op de vierjaarlijkse World Games goud had gewonnen: in 2009 in Taiwan.

 

 

Ditmaal ging het helaas minder goed. Hoewel Jaspers na een prachtige overwinning tegen de sterke Belg Eddy Leppens (40-24 in 12 beurten) soepel de laatste vier had gehaald, was het titelverdediger Marco Zanetti die Jaspers in de halve finale nipt versloeg: 36-40 in 23 beurten. Toen Jaspers vervolgens ook de wedstrijd om het brons verloor, bleef de man die als een ‘zekerheidje’ voor een medaille was ingeschaald helaas met lege handen achter.

Winnaar van het driebanden toernooi werd de man die onlangs Jaspers onttroonde als nummer één van de wereld: Dani Sánchez.

 


 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto’s Dick Jaspers ©Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Foto’s Dani Sanchez en Dick Jaspers/Marco Zanetti ©Paul Brekelmans

 

 

Driebanden Jaspers, Dick NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online