Frits van 't Wel (77): districtskampioen driebanden

En dat na slechts een jaar driebanden - en door iemand die pas na zijn 70e is begonnen met biljarten!

08 maart 2022

Hij speelt pas sinds 2017, maar is een ware promotor van het biljarten: de 77-jarige Frits van 't Wel. Daarom is hij ook regelmatig als auteur van stukken terug te vinden op deze website, bijvoorbeeld om mooie foto's te delen, of fraaie gedichten.

Frits laat ook aan de tafel zien dat biljarten nog op iedere leeftijd is te leren! Beginnend bij libre werd hij als snel districts- en gewestelijk kampioen vijfde klasse, en derde op het Nederlands Kampioenschap.

Inmiddels heeft Frits een ongekende nieuwe prestatie neergezet: op 77-jarige leeftijd heeft hij zich bekwaamd in het driebanden - en daar is hij afgelopen weekend districtskampioen derde klasse geworden!

Een voorbeeld dus hoe je ook op oudere leeftijd nog gewoon steeds beter kunt worden - én een voorbeeld voor wat een plezier biljarten kan opleveren als je het met de juiste mindset beoefent.

 

Met toestemming van Frits onderstaand enkele passages uit een brief die hij stuurde naar de KNBB.

"Na een jaar van hard trainen op driebanden, ben ik twee dagen geleden districtakampioen geworden derde klasse! Wat een succes voor mij met slechts één verliespartij. En dit nog wel tijdens mijn tweede chemokuur waar ik nu nog vijf weken mee bezig ben. Mijn districtskampioen medaille van de KNBB, daar ben ik trots op - ik zal mijn insigne ook op mijn tenue dragen."

"Op mijn 77e  nu, en slechts één jaar driebanden oefenen en dagelijks veel kampioenuitzendingen te hebben bekeken is het mij dus voor detweede keer gelukt! Want in 2017 begonnen met biljarten (libre) en daar derde van Nederland geworden in 2018 na district en gewestelijk kampioen te worden."

"Helaas kan ik nu niet naar het gewest voor mijn kampioenschap, omdat op die dag 21 april mijn kleindochter gaat trouwen."

 

Namens de KNBB: Frits, van harte gefeliciteerd, zowel met het kampioenschap én vanzelfsprekend met het huwelijk van uw kleindochter. Het maakt ons ongekend blij te zien dat iemand op gevorderde leeftijd met zo ongekend veel plezier het biljarten heeft omarmd!

 

 

Tekst: KNBB
Brief aan KNBB: Frits van 't Wel (passages gedeeld met toestemming)
Foto: Frits van ''t Wel

Biljartspelers Ouderen/senioren
Volg ons online