Finales Jumbo NK Pool en KNBB Jumbo Masters live op RTL7

Twee uur durende LIVE uitzendingen op RTL7 van de finales van twee van de grootste jaarlijkse biljartevenementen van het jaar, het Jumbo NK Pool en de KNBB Jumbo Masters, op zondagmiddag 14 januari 2024 van 16:00-18:00 en op 21 januari 2024 van 15:30-17:30.

“Een mooier begin van de sportavond op televisie is er niet!”

28 december 2023

BERLICUM - Twee van de grootste jaarlijkse biljartevenementen van het jaar gaan komende maand LIVE uitgezonden worden op RTL7. De finale van het koningsnummer van het Jumbo NK Pool, het NK 9-ball, zal live te zien zijn op RLT7 zondag 14 januari 2024 van 16:00 tot 18:00. Een week later, dus op zondagmiddag 21 januari 2024, begint de uitzending van de finale van de KNBB Jumbo Masters Driebanden op RTL7 een half uurtje vroeger, dus van 15:30 tot 17:30.* Alles met live commentaar en analyses door deskundigen.

Beide uitzendingen worden mede door de support van Lotto mogelijk gemaakt. Beide evenementen vinden plaats in het Beneluxtheater in Berlicum, en worden georganiseerd door Biljartevenementen Nederland in samenwerking met de KNBB.

 


 

Over de KNBB Jumbo Masters Driebanden 2024

Sinds enkele jaren heeft de KNBB Jumbo Masters, de finale van het NK Driebanden met de zestien beste spelers van Nederland, als vaste locatie het Beneluxtheater in Berlicum. Op deze plek is het altijd uitverkocht en zeer sfeervol: een voor biljartbegrippen ongekend spektakel. Ieder jaar is een ongekende strijd om op basis van Grand Prix resultaten bij de beste 16 te komen. De top van deze ranking heeft aan kop “Haagsche Tovenaar” Jeffrey Jorissen, gevolgd door Barry van Beers, op plek drie Dave Christiani en pas op plek vier meervoudig wereldkampioen en ook titelverdediger Dick Jaspers. Verder in het deelnemersveld grote namen als Glenn Hofman (de nummer vijf van genoemde ranking), Jean Paul de Bruijn, Raimond Burgman, Jean van Erp en opkomende talenten Sam van Etten en Joey de Kok. De totale prijzenpot bedraagt maar liefst €29.300, met €5.000 voor de winnaar. Het pouleschema vindt u hier.

  

Over het Jumbo NK Pool 2024

Voor de derde keer wordt het Jumbo NK Pool georganiseerd, het NK in z’n vernieuwde en grootste opzet, op dezelfde locatie in de week voorafgaand aan de Masters. In drie dagen worden de kwartfinales, halve finales én finales gespeeld van het NK 8-ball en het NK 9-ball. De kwalificaties hiervoor waren een ongekende slijtageslag. Een voor poolbegrippen ongekende prijzenpot van €25.000 is beschikbaar, €12.500 per discipline, €4.000 voor de winnaars. Onder de gekwalificeerde spelers zijn onder meer de toppers: titelverdediger in het 9-ball Niels Feijen, titelverdediger in het 8-ball Nick van den Berg, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Jan van Lierop en de razendsnel opkomende talenten Yannick Pongers (alleen 9-ball) en Mika van Berkel (alleen 8-ball). Het koningsnummer van het Jumbo NK Pool, het 9-ball, begint met een absolute kraker tussen topfavoriet Niels Feijen en Yannick Pongers, de jonge Veldhovenaar die dit jaar zijn internationale doorbraak beleefde. De loting voor de kwartfinales vindt u hier.

 


 

Reacties van betrokkenen

Willem La Riviere (directeur KNBB): “We zijn zo blij en trots dat beide finales live te zien zijn op RTL7. Het heeft heel wat werk achter de schermen gekost, en met veel dank ook aan Lotto, maar het eindresultaat mag er zijn. Ons doel was voor deze twee events een heel mooie televisiepartner te vinden met maximaal bereik, dus dat echt iedereen het kan volgen. En met RTL7 is dat gelukt, een zender met veel affiniteit voor sport die al vaker pool en driebanden en ook darts heeft uitgezonden, en op een prachtig tijdslot: zondag namiddag/vooravond. Een mooier begin van de sportavond op televisie is er niet, wat ons betreft!”

 

"Ons doel was voor deze twee events een heel mooie televisiepartner te vinden met maximaal bereik, dus dat echt iedereen het kan volgen. En met RTL7 is dat gelukt, een zender met veel affiniteit voor sport die al vaker pool en driebanden en ook darts heeft uitgezonden"
Willem La Riviere, directeur KNBB

 

Harry Mathijssen (Biljartevenementen Nederland): “Biljarten is een TV-sport, dat heeft het verleden al bewezen, dus geweldig dat RTL7 het gaat uitzenden. De vernieuwde samenwerking met RTL7 is er gekomen met een goede samenwerking vanuit de KNBB en organisatie BEN en uiteraard RTL. In onze gesprekken met elkaar werd duidelijk dat RTL het interessant vindt om LIVE het NK Pool en het NK Driebanden uit te zenden. Extra mooi omdat heel Nederland nu kan zien hoe sfeervol onze biljartevenementen in Nederland zijn, en hoe hoog het niveau van de Nederlandse top.”

 

"Extra mooi omdat heel Nederland nu kan zien hoe sfeervol onze biljartevenementen in Nederland zijn, en hoe hoog het niveau van de Nederlandse top”
Harry Mathijssen, Biljartevenementen Nederland

 

Paul Brekelmans (voorzitter KNBB Sectie Driebanden): “Voor vrijwel alle Nederlandse spelers is de KNBB Jumbo Masters het absolute hoogtepunt van het jaar. Nergens ter wereld zie je zo’n geweldige interactie met het publiek als bij de Masters, altijd bomvol en met echte publiekstrekkers als Jean van Erp, Jeffrey Jorissen en Frans van Schaik. Hoewel we met Dick Jaspers één van de allerbeste spelers van de wereld hebben, zal hij een zware dobber krijgen, bijvoorbeeld aan spelers als Jean Paul de Bruijn, Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen, allemaal spelers die hem de laatste jaren relatief vaak hebben geklopt.”

 

“Voor vrijwel alle Nederlandse spelers is de KNBB Jumbo Masters het absolute hoogtepunt van het jaar. Nergens ter wereld zie je zo’n geweldige interactie met het publiek als bij de Masters"
Paul Brekelmans, voorzitter KNBB Sectie Driebanden

 

Krijn Schuurman (voorzitter KNBB Sectie Pool): “Het grote prijzengeld en de tv-aandacht van het Jumbo NK Pool hebben het poolbiljarten in Nederland de laatste jaren een geweldige boost gegeven. Geen speler wil het missen, ook niet onze vaandeldrager Niels Feijen die toch in Denemarken woont. Alle kwalificaties voor deze NK’s zaten in no time vol, ook de toppers moesten kwalificeren en voor iedereen gold: geen tweede kansen, het moet in één keer. Bijzonder is dat onze toppers zich in deze omstandigheden toch vrijwel allemaal hebben weten te kwalificeren. En omdat de eindronde van het Jumbo NK Pool direct begint met knock-outs, is spektakel gegarandeerd.”

 

“Het grote prijzengeld en de tv-aandacht van het Jumbo NK Pool hebben het poolbiljarten in Nederland de laatste jaren een geweldige boost gegeven"
Krijn Schuurman, voorzitter KNBB Sectie Pool

 

Relevante links

Koop tickets voor Jumbo NK Pool (Biljartevenementen)
Koop tickets voor KNBB Jumbo Masters (Biljartevenementen)
Informatiepagina Jumbo NK Pool (KNBB)
Informatiepagina KNBB Jumbo Masters (KNBB)
Alle uitslagen, schema's en standen KNBB Jumbo Masters (Driebanden)
Alle artikelen over het Jumbo NK Pool (KNBB)
Alle artikelen over de KNBB Jumbo Masters (KNBB)
Livestream Jumbo NK Pool & KNBB Jumbo Masters (Kozoom)

 

Kaarten:
Wilt u komen kijken in het Beneluxtheater, dat kan! Kaartjes voor de KNBB Jumbo Masters zijn hier te verkrijgen, kaartjes voor het Jumbo NK Pool hier.

 


 

Tekst: KNBB/Biljartevenementen Nederland/KNBB Sectie Pool/KNBB Sectie Driebanden
Archieffoto’s KNBB Jumbo Masters: Ton Smilde
Archieffoto’s Jumbo NK Pool 2023: Melissa Kuys-Rademakers
Posters: Biljartevenementen Nederland

* Programma onder voorbehoud

Driebanden Jumbo KNBB
Volg ons online