Etienne uit Ally Pally (6): Zo ziet winnen eruit!

Schitterend foto- en video-beeld, plus een zesde en laatste (heerlijk!) verslag door razende reporter ter plaatse Etienne Verheem.

Foto's op volgorde van start tot de ongekende climax

10 december 2021

Wat kan er nog mis gaan als Europa met 9-5 voorstaat?

De eerste wedstrijd van de laatste dag is zeker geen walk over. De Amerikanen vechten met iedere vezel voor lijfsbehoud. Er wordt eerst de dubbel gespeeld met de publiekskeuze deelnemers. Dat zijn voor Europa Shaw en Filler en voor de USA Van Boening en Woodward. Over en weer gaan de frames en deze wedstrijd wordt dan ook hill-hill. Het belangerijke laatste frame valt toch naar de europeanen en met een 10-5 voorsprong overall heeft Europa nog maar 1 wedstrijd nodig om te winnen.

Dan komen de single partijen. Coach Lely heeft als eerste publiekslieveling Shaw laten staan om de winnende 9-ball binnen te tikken.

Lely: "Jayson is onze stormram, hij vindt het heerlijk in het gejoel en op hem durven we te vertrouwen om daar te staan als het nodig is."

Skyler Woodward staat klaar om de hoop voor USA levend te houden. Dat doet hij uitstekend, Shaw delft in de safety exchanges vaak het onderspit en met een overtuigende 2-5 blijven de Amerikanen hoop houden. Tussen de games door komen bijna alle teamgenoten de Amerikaan een hart onder de riem steken.

Joshua Filler staat als tweede single op de rol en hij heeft trouw staan inspelen tijdens de match van Shaw. Van Boerning, die nu voor de Amerikanen moet uitkomen is gewoon op de spelersbank bij de TV-tafel gebleven.

Lely: "Filler is er ook zo een die je zonder twijfel het vuurin stuurt, en dat bewees hij dan ook weer."

Shane geeft alles, maar Filler ruikt bloed, als hij de kans krijgt schiet hij de laatste tafel leeg en bezorgt Europa met 11-6 een zeer ruime overwinning.

Lely: "Ik weet nog niet of ik voor de volgende editie in Las Vegas word gevraagd, maar ik zou graag die derde keer nog doen. Helaas is het bij televisie altijd maar weer afwachten of en wanneer je gebeld word, dus hopelijk komt er in het voorjaar een verlossend telefoontje."

 

We houden het in de gaten.

 

Vanuit Londen,

 

Met vriendelijke groet,
Etienne Verheem

  

Tekst, video & foto's: Etienne Verheem

Foto/film/video Internationaal Mosconi Cup
Volg ons online