En weer zilver voor Nick Dudink

Start op het EK Onder 21 was in orde, maar na slechte finale wederom geen goud voor jongeman uit Blokker. Net als vorig jaar is Nathan Legendre te sterk

30 april 2023

VERDERIO - Hij wilde zo graag goud, Nick Dudink. Vorig jaar was een anticlimax: na geweldig spel kon hij de finale van het EK Libre Onder 21 niet winnen. (Zie hier het verslag.)

Dit jaar moest het dan gebeuren, want het was de laatste kans voor de jongste van de Dudink broers: volgend jaar is Nick 21, en mag hij niet meer meedoen.

 

 

Het begin was nog prima in orde op dit EK dat slechts met vier spelers wordt gespeeld. In de eerste drie partijen versloeg Nick ze allemaal: eerst tegen de Belg Samuel Vanderveken 200-117 in 13, vervolgens tegen de Fransman Nathan Legendre 200-133 in 14 en tenslotte tegen Arthur Picard 200-23 in 7, waarbij hij uit ging met een serie van 157. Prima op koers voor de titel, dus!

Maar in de finale zou het resultaat precies zo zijn als vorig jaar: ook nu was Nathan Legendre weer te sterk, dit keer zelfs met zeer overtuigende cijfers.

 

 

Nick Dudink na afloop: “Tja, na deze finale kan ik natuurlijk niet tevreden zijn. Kijkend naar al mijn wedstrijden bij elkaar heb ik simpelweg onder m’n niveau gespeeld. Al met al was het geen bijzonder toernooi, en ook qua organisatie was niet alles perfect – al heb ik toch wel genoten en gelachen met de mensen die hier waren.”

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: CEB

Carambole/libre EK Jeugd/Junioren
Volg ons online