EK Poolbiljarten: Terugblik met Maarten Combrink

Alle Nederlandse prestaties nog eens op een rij, en geplaatst in perspectief

19 april 2017

Er is de afgelopen tijd veel aandacht geweest voor de prestaties van de Nederlanders bij het EK poolbiljarten. De goede prestaties! De gouden plakken van Niels Feijen en Marc Bijsterbosch maakten grote indruk, zo'n grote indruk dat op Eindhoven Aiport een ontvangst was geregeld. Maar ook het overige eremetaal was reden voor trots.

En, reden voor ons om wat vragen voor te leggen aan de bij het EK in Portugal aanwezige Maarten Combrink van de KNBB Sectie Pool.

 

 

Hoe tevreden waren jullie over de prestaties?

Ik denk dat we hebben laten zien dat Nederland een van de beste landen in Europa is. Met twee titels, in totaal vijf medailles en de afsluitende winst op de Eurotour kun je wel spreken van een fantastisch resultaat.

 

Waar was je het meest trots op?

Er waren vrij veel momenten dat ik trots was, maar als ik dan moet kiezen toch wel op de titel van Marc. Het is de eerste aansprekende internationale titel van de nieuwe generatie en daarmee een groot succes voor zowel hem als ons topsportprogramma.
 

Maar goed, Niels die in de eerste discipline meteen het goud pakt na zijn teleurstellende EK vorig jaar, dat was indrukwekkend. Nick, die zichzelf uit een behoorlijk dal heeft gewerkt en uiteindelijk de Eurotour nog wint. De medailles van de dames, de 12-jarige Megan, die met vol enthousiasme de ervaring bleef opnemen, ondanks de tegenstand die voor nu nog te groot was. Het zijn allemaal voorbeelden van zaken waar ik trots op was.

 

 

Hebben jullie iets anders gedaan t.o.v. het vorige EK, die beduidend minder succesvol is verlopen?

Uiteraard hebben we kritisch gekeken naar de ervaring van vorig jaar. Maar ook naar die van de jaren ervoor, die juist uiterst succesvol waren. De voorbereiding was goed en het vertrouwen in eigen kunnen groot. Wat dat betreft moet ik een groot compliment naar de spelers maken.

 

Heb je een verklaring voor de beduidend betere prestaties, of is dit gewoon toeval/variantie?

Het is te makkelijk om bij een mindere prestatie te wijzen op variantie. Je hebt niet overal invloed op. Het is belangrijk om dieper te kijken naar wat er nu eigenlijk is gebeurd, waarom dat is gebeurd en wat je daaraan kunt doen. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de spelers nog beter te maken en ook nu weer zullen de trainers Alex Lely en Hugo Duivenvoorden aan de slag gaan met de lessen van dit EK.

 

Hoe was het in Portugal? Sfeer binnen team, lokaliteit, faciliteiten etc.?

Hotel was erg mooi, omgeving ook, we zaten op 10 minuten lopen van de zee. Sfeer was uitstekend, met name Marco en Nick waren de gangmakers van de ploeg.

 

Een leuk verhaal/leuke anekdote misschien?

De leukste weddenschappen kwamen van Rene Peeters. En de lessen, nou dat zijn er eigenlijk twee:

  1. Niet onderschatten hoeveel Hugo kan eten.
  2. Een kopje koffie zetten op Niels die 8-3 achter staat naar de 9, dat is zo’n slecht idee nog niet.*

 

* 9-ball, Niels Feijen wint 9-8 van Cohen na een 3-8 (!) tussenstand

 

 

Nieuwsartikelen EK Poolbiljarten:

 

Eerste gouden medaille voor Nederland

Nederland 2 uit 2 bij EK Poolbiljarten

Weer eremetaal Nederlanders bij EK Poolbiljarten in Portugal

Bronzen plak voor poolbiljartsters uit Hoensbroek
 

 

Informatiebronnen:

 

KNBB verslag social media     

Facebook pagina EPBF

Toernooi-informatie                 

 

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto’s EK Portugal ©EPBF, archieffoto Maarten Combrink ©KNBB Sectie Pool

EK KNBB Poolbiljart
Volg ons online