EK Driebanden 2021 naar Nederland!

Geweldig nieuws CEB voor KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN

22 april 2020

Dinsdagavond 21 april, vlak na de persconferentie van premier Mark Rutte en RIVM-directeur Jaap van Dissel, moesten wij een weliswaar langverwacht maar toch onplezierig bericht naar buiten brengen: het EK Driebanden dat in juni 2020 in Berlicum zou plaatsvinden kon geen doorgang vinden.

Vandaag mogen wij melden: het EK Driebanden van het jaar erop, in 2021 dus, is toegewezen aan… Nederland!

 

 

Het was een scenario waarop KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN achter de schermen al enige tijd hadden ingezet. Wij hoopten de CEB te overtuigen dat als editie 2020 niet zou doorgaan binnen onze landsgrenzen, dat dan voor 2021 alsnog voor Nederland zou worden gekozen.

Vandaag kwam het verlossende bericht van CEB-voorzitter Diane Wild: het EK Driebanden gaat inderdaad naar Nederland. Locatie blijft Berlicum, datum wordt later bekend gemaakt.

Ongelooflijke blijdschap (en ook: grote opluchting) bij alle betrokkenen van KNBB, Sectie Driebanden en Stichting BEN.

 

 

KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn: “Jazeker, het vergde wel enige diplomatie en overredingskracht – maar het resultaat is ernaar. Dat nu wederom voor Nederland is gekozen is een bewijs hoe goed wij er als internationaal biljartland voor staan. Het is tevens een bewijs van de grote waardering vanuit de CEB voor de ‘nieuwe stijl’ evenementen zoals KNBB Sectie Driebanden & Stichting BEN nu al enkele jaren met groot succes organiseren.”

 

 

Ad Smout en Harry Mathijssen van Stichting BEN: “Binnen onze teleurstelling van afgelopen dinsdag hadden we de hele tijd de hoop dat we dit geweldige evenement alsnog zouden mogen organiseren, maar dan een jaar later. Met de extra voorbereidingstijd die we nu hebben gaan we proberen er een nog mooier en grootser event van te maken dan we al van plan waren. In het kort: we gaan zorgen dat dit EK 2021 in Berlicum voor iedereen het jaartje wachten waard was!”

 

 

Ook bij Paul Brekelmans, Hans de Bruin en Bennie Deegens van KNBB Sectie Driebanden is de blijdschap enorm. “We hebben de laatste jaren als KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN zo ongelooflijk onze nek uitgestoken om grote driebanden events naar Nederland te halen. Daar zit een ongekende hoeveelheid voorbereiding in, lobbyen, schakelen met elkaar. Als dan zo’n prachtig EK 2020 volkomen logisch maar ook heel jammer niet kan doorgaan, voelt dat toch een beetje als werk voor niets. We zijn dan ook heel erg blij dat de CEB voor 2021 wederom voor ons heeft gekozen, waardoor Nederland het centrum blijft van de geweldige flow waarin het internationale driebanden momenteel zit.”

 

Tekst: KNBB
Sfeerfoto's Berlicum (KNBB Jumbo Masters 2020): Ton Smilde

Driebanden EK Kolhorn, Garmt
Volg ons online