EK Driebanden 2020 & Bekerfinale Driebanden afgelast

“We hadden ons erop verheugd met elkaar een prachtig evenement neer te zetten. Maar gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaan voor”

21 april 2020

Op dinsdagavond 21 april is door het KNBB Bondsbestuur besloten het EK Driebanden 2020 in Berlicum af te gelasten.

Dit als uitvloeisel van de richtlijnen van de regering, zoals bekend gemaakt op de persconferentie van premier Rutte en RIVM-directeur Jaap van Dissel eerder die avond, waarbij het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht werd verlengd tot 1 september 2020.

 

 

Het is tevens in lijn met eerder genomen KNBB besluiten waar altijd de gezondheid van sporters en hun omgeving leidend is geweest, en ook in lijn met eerdere besluiten over evenementen door CEB, UMB en Federaties. Tevens is rekening gehouden met de onzekerheid voor internationale spelers wat betreft al dan niet mogen reizen.

Vanzelfsprekend was de teleurstelling groot bij KNBB, KNBB Sectie Driebanden en Stichting BEN, die het EK 2020 zou organiseren. Harry Mathijssen van BEN: “We hadden ons erop verheugd met elkaar een prachtig evenement neer te zetten. Maar gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaan voor.” KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn: “Zo’n geweldig kampioenschap binnen onze landsgrenzen, we keken er met zijn allen enorm naar uit. Maar gezien de ernst van de coronacrisis was er simpelweg geen andere optie.”

Vanwege bovengenoemde redenen is ook besloten de Bekerfinale Driebanden af te gelasten.

 

 

Tekst: KNBB
Archieffoto Masters Driebanden 2020 ©Ton Smilde

Coronavirus Driebanden EK
Volg ons online