Eervolle nominatie voor SmartPool

Project van KNBB om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met poolbiljart en gelijktijdig de bètavakken populairder te maken is één van de vier genomineerden voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs van liefst €50.000!

21 maart 2019

Nieuwegein, 20 maart 2019 – SmartPool, een initiatief van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, dingt mee naar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. Met deze prijs beloont Nederlandse Loterij initiatieven die Nederland gelukkiger, gezonder en sportiever maken. De winnaar ontvangt een geldprijs van 50.000 euro en een bronzen sculptuur. De jury maakt op 9 mei 2019 de winnaar bekend.

 

 

SmartPool uit Nieuwegein is één van de vier initiatieven die door de jury is genomineerd uit een totaal van 70. Het project is erop gericht om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met poolbiljart en gelijktijdig de bètavakken populairder te maken. SmartPool is inmiddels beschikbaar op twaalf middelbare scholen en draagt daar bij aan meer technisch geschoolde mensen. Met het prijzengeld kunnen nog dertig scholen SmartPool krijgen, kan de lesmethode worden doorontwikkeld en kan een landelijke scholencompetitie worden opgezet.

 

SmartPool uit Nieuwegein is één van de vier initiatieven die door de jury is genomineerd. Het project is erop gericht om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met poolbiljart en gelijktijdig de bètavakken populairder te maken

 

 

Willem La Riviere, directeur van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, is er erg trots op dat het initiatief als één van de finalisten is geselecteerd. “We zijn enorm vereerd en blij dat ons project SmartPool is genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. Met SmartPool worden wiskunde en poolbiljarten op vernieuwende wijze verbonden, waardoor docenten en brugklasleerlingen op een effectvolle wijze in beweging worden gebracht.”

 

KNBB directeur Willem La Riviere: “We zijn enorm vereerd en blij dat ons project SmartPool is genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. Met SmartPool worden wiskunde en poolbiljarten op vernieuwende wijze verbonden, waardoor docenten en brugklasleerlingen op een effectvolle wijze in beweging worden gebracht.”

 

 

 

Nederlandse Loterij heeft als missie om bij te dragen aan een gelukkiger, gezonder en sportiever Nederland. Jaarlijks investeert zij haar volledige opbrengst in Nederland. Om deze missie extra kracht bij te zetten beloont zij elk jaar een bijzonder initiatief dat Nederland in beweging krijgt. Op 9 mei maakt de jury de winnaar bekend. Naast SmartPool maken ook JUMP van Frank Jol, ZekerBewegen van Judo Bond Nederland en Surf Project van Suzanne van den Broek-Dietz kans om er met de prijs vandoor te gaan..

 

 

Over de jury

De jury van de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs bestaat uit vijf prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband. Zij hebben tientallen initiatieven beoordeeld en 4 genomineerden geselecteerd.

 

 

Wat is de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs?
Nederlandse Loterij investeert jaarlijks haar volledige opbrengst in de Nederlandse sport, 18 goede doelen en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. Vorig jaar ging er maar liefst 45 miljoen euro naar de sport.

Op deze manier maakt Nederlandse Loterij sport en bewegen bereikbaar voor zo veel mogelijk mensen: van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport.

Om deze missie extra kracht bij te zetten reikt Nederlandse Loterij jaarlijks ook nog een prijs uit aan een persoon en/of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar ontvangt een prachtige bronzen sculptuur en een geldprijs van €50.000.

 

 

Aanvullende info

Alle informatie over de Nederlanse Loterij in Beweging Prijs vindt u hier. Alles over SmartPool vindt u op de SmartPool website; op de KNBB website ook een overzicht van alle recente (positieve) publiciteit over SmartPool en de stroomversnelling waarin het project is geraakt.

 

 

Jeugd Lotto/Nederlandse Loterij SmartCue/SmartPool
Volg ons online