Eervolle en bijzondere lancering Tijd voor Krijt

Bij digitaal openingsevent Week Tegen Eenzaamheid van Ministerie van VWS, in werkelijk prachtige setting

Presentatie van sociaal activeringsprogramma KNBB i.s.m. Nationaal Ouderenfonds, waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten

 

01 oktober 2020

Het was al aangekondigd als een bijzonder moment - en dat was het.

 

 

Tijd voor Krijt, het sociaal activeringsprogramma van de KNBB i.s.m. Nationaal Ouderenfonds waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten, had de eer zich te mogen presenteren op het openingsevent van de Week Tegen Eenzaamheid in Delft. Dit event was op uitnodiging aan deelnemers van de Nationale Coalitie en vertegenwoordigers van bij het actieprogramma aangesloten en daarin geïnteresseerde gemeenten, en was live en digitaal te volgen voor deze selecte groep hoogwaardigheidsbekleders. Inmiddels zijn er bij de Nationale Coalitie 200 gemeenten aangesloten en vele maatschappelijke organisaties en bedrijven, waarvan een groot deel online getuige was van de opening van de Week tegen Eenzaamheid.

Het was in deze prachtige setting, voor een schitterend fotobeeld in ongekend hoge resolutie van de Nachtwacht, dat KNBB-directeur Willem La Riviere minutenlang Tijd voor Krijt mocht presenteren. De speciale Tijd voor Krijt tafel direct voor de Nachtwacht (met grote dank aan Heemskerk!) maakte grote indruk op de kijkers, en Willem kreeg alle tijd om uit te leggen waarom Tijd voor Krijt voor ouderen van zo'n groot belang is, en op welke wijze (antwoord: met mobiele tafels in sportkantines, een kop koffie, alles in fraai design, en aanvoerders om enthousiasme en laagdrempeligheid te verzekeren) dit zal gaan worden uitgerold in de komende tijd. En, waarbij Willem een mooi doel bekend maakte: in 2022, het jaar dat de KNBB 111 jaar bestaat, Tijd voor Krijt in 111 kantines!

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, onderstaand een foto- danwel screenshot-impressie van deze zeer bijzondere dag. Met dank aan alle betrokkenen, niet in de laatste plaats het Nationaal Ouderenfonds, het Ministerie van VWS en Heemskerk Sport.

 
 

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van de KNBB i.s.m. Nationaal Ouderenfonds waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een biljarttafel in een sportkantine en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. 

De kantine is bij uitstek de plek om mensen samen te brengen. Door in de kantine activiteiten te organiseren en spelaanbod aan te bieden worden veel mensen bereikt en betrokken. Het tafelbiljart van Tijd voor Krijt biedt een kantine meerwaarde en maximale flexibiliteit over de beschikbare ruimte.

Alles over de lancering van Tijd voor Krijt vindt u in dit uitgebreide Persbericht en op deze publicatie van Een Tegen Eenzaamheid.

 

 

Publicatie "Lancering Tijd voor Krijt" door Eén Tegen Eenzaamheid:  https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/lancering-tijd...
Alles over de Week tegen Eenzaamheid: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/
Persbericht Tijd voor Krijt: https://www.knbb.nl/nieuws/knbb-lanceert-programma-tegen-eenzaamheid
Website Tijd voor Krijt: https://www.tijdvoorkrijt.nl/
 

#eentegeneenzaamheid #weektegeneenzaamheid #tijdvoorkrijt #geefeenkrijtjedoor

 

 

Tekst & foto's: KNBB

Ouderen/senioren Tijd voor Krijt
Volg ons online