Eerste Kampioenen op Landsfinale Nieuwe Stijl

Geen wanklank bij bezoekers; goede opkomst supporters; kampioenen dolgelukkig met schaal

24 juni 2019

Het eerste weekend van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019 zit erop! De eerste indrukken dus of de Nieuwe Stijl daadwerkelijk aanslaat - en dit blijkt het geval. Er is veel meer ruimte voor supporters en gezelligheid (met naast volop ruimte voor supporters in de zaal ook een apart café om na afloop de dag met elkaar te vieren), en op de eerste twee speeldagen was ondanks de hitte sprake van een volle bak. Nauwelijks wanklanken over de aankleding, de sfeer of de nieuwe opzet. Aan het eind van de Landsfinale zal nochtans een evaluatie plaatsvinden, om voor het komend jaar nog wat puntjes op de i te zetten.

 

 

Op de eerste dag waren de titels voor B&S Noord West Nederland in de A-klasse (driebanden groot), en voor Badhuis 't Sticht in de B1 klasse (driebanden klein).

 

 

In de C4 klasse (libre klein) won Horna 24 de finale tegen tegen Hoogvliet A, en in C3 (eveneens libre klein) won de Beurs 3 de finale tegen Hoogenweg 2, na ook al in de poulefase ongenaakbaar te zijn geweest. (Lees hier het verslag van de winst van de Beurs.)

 

 

Omdat de opbouw van de Landsfinale niet alleen in de weekends staat maar ook doordeweeks, worden op de doordeweekse dagen ook events georganiseerd.

Zo is op maandag het eerste Open NK 5-ball, en op woensdag de Open Nieuwegeinse Biljartdag: een recreatieve biljartdag om ouderen in Nieuwegein en omgeving op een gezellige en sportieve manier kennis te laten maken met biljarten. De Open Nieuwegeinse Biljartdag is een uitvloeisel van de focus van de KNBB op tegengaan van eenzaamheid bij ouderen.

 

 

Informatiepagina Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019
Informatiepagina Open Nieuwegeinse Biljartdag
Frequente updates Landsfinale, foto's & video's (KNBB Facebook pagina)
 

 

Tekst, uitgelichte foto en foto BC Maarland & partners: KNBB
Foto Badhuis: via Badhuis
Foto de Beurs ©Wim Roseboom

 

Initiatieven KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online