Een 5-Ball toernooi!

31 deelnemers bij Open Dalfser 5-Ball Kampioenschap.

Locatie: het door onze huidige koning Willem-Alexander geopende Multicultureel centrum De Trefkoele

22 december 2016

Dat wij als KNBB fan zijn van 5-Ball, dat zal geen geheim zijn. Immers, wij zien het als een perfect spel om mensen bekend te maken met biljarten. Het is een echt lage-instap spel: de regels zijn gemakkelijk, zelfs niet-geoefende spelers kunnen gemakkelijk punten scoren, en je speelt om beurten dus lang moeten wachten is er niet bij. Maar daarbij is door het eindspel (aftellen van punten, en moeten eindigen op precies 0, net als bij darts) er zeker ook sprake van tactiek en kunde!

Veel toernooien in 5-Ball worden er (nog) niet georganiseerd in Nederland. Maar wel in Dalfsen! Daar staan liefst 31 mensen op de lijst voor het Open Dalfser 5-Ball Kampioenschap. In de woorden van organisator Evert Hulleman: "Wij zijn blij dat het niet alleen leden van onze biljartclub zijn, maar ook een aantal niet competitiespelers bij de KNBB. Misschien is het voor deze deelnemers juist wel een opstap om meer te proeven van het mooie biljartspel, zoals het libre."

Plaats van handeling is Multicultureel Centrum de Trefkoele, waar niemand minder dan Willem-Alexander wel eens is geweest! Hulleman: "Dat was bij de opening van De Trefkoele plus. Het betrof een verbouwing van 8,3 miljoen, en wij kregen 3 nieuwe biljarts ter beschikking. Na de opening mocht ik namens de vereniging de Koning ontvangen in onze biljartruimte. Dat was heel leuk."

Er wordt gespeeld tussen 27 en 29 december. Hier het complete speelschema.

5-Ball Recreatief
Volg ons online