Dubbele winst Ian van Krieken bij Topteams

Spanning intussen wat weg; Etikon behoudt voorsprong van tien punten op Benelux Biljarts

16 april 2017

BARNEVELD/OTTERSUM – Het mag wel eens gezegd, op de voorlaatste dag in de topteam competitie. De spanning bovenaan is weg en af en toe boeken de spelers van de lagere teams een aardig succes. Zo won Paul Witteman (123 Biljarts) één keer van Raymund Swertz in het bandstoten, speelde Harrie van den Boogaard een keer gelijk tegen Jos Bongers in het bandstoten en won Ian van Krieken, ook in het bandstoten, twee keer van Wiel van Gemert.

Het meest tot de verbeelding sprak het optreden van Patrick Niessen. De Belgische kadrist, die zelf in zijn biljartzaak de kans krijgt om het topteam van Etikon binnen te halen, demonstreerde zijn vorm in het 47/2 met twee partijen in één beurt tegen René Tull. Etikon won de dubbele ontmoeting met BIOS/Blitz met twee keer 4-2, omdat Dave Christiani één keer sterker was dan Frédéric Caudron in het 71/2: 150-86 in 8 beurten. In de tweede rondgang won de Belg in 2 beurten met 150-3. Jean Paul de Bruijn won een keer van Fabian Blondeel en verloor een keer: beide partijen op een bescheiden niveau in 13 en 14 beurten.

Etikon behield de voorsprong van tien punten op Benelux Biljarts. De Limburgers wonnen met 6-0 en 4-2 van 123 Biljarts/BCO. Demi Pattiruhu had twee keer vijf beurten nodig voor zijn partij 47/2 tegen Ronald Filippo, Michel van Silfhout 2 en 9 beurten tegen Freek Ottenhof.

Topteam ’t Ottertje was te sterk voor Egbersbeek.nl/BC Arnhem: 6-0 en 5-1. Sam van Etten won het 47/2 in 4 en 2 beurten, Martien van der Spoel in 8 en 4 beurten.

The City gaf over twee ontmoetingen twee partijen weg tegen Wennekes.nl. Voor die winstpartijen van Wennekes zorgde Ian van Krieken in het bandstoten tegen Wiel van Gemert: 100-81 in 16, 100-50 in 11. René Luijsterburg en Dennis Timmers zegevierden in de kaderpartijen tegen Lyon Megens en Jim van der Zalm. Timmers-Van der Zalm in de tweede ronde kreeg een spannend slot met 150-137 in 10 beurten.

 

Tekst Frits Bakker

Foto ©Kozoom

Carambole/libre Competitie
Volg ons online