Driebanden definitief terug op tv!

NOS Studio Sport pakt dit weekend uit met KNBB Jumbo Masters: op zondag liefst een half uur (!) driebanden op NPO1, direct voorafgaand aan Studio Sport Eredivisie

17 januari 2020

Al tijden is het duidelijk: biljarten is helemaal terug op de Nederlandse tv!  Het begon eerst nog voorzichtig met de Mosconi Cup poolbiljarten op Ziggo Sport, gevolgd door zo nu en dan wat snooker evenementen. Eurosport ging geleidelijk aan naast snooker ook driebanden uitzenden, veelal nog op Eurosport 2. Op NOS Studio Sport bleven er (meestal korte) samenvattingen te zien van de grote driebanden events. Maar echt grote uitzendingen rondom driebanden bleven relatief beperkt – daarvoor bleef de biljartliefhebber aangewezen op Kozoom.

Al begin vorig jaar constateerden we: biljarten is helemaal terug in de media! En het bleek een juiste inschatting. 2019 was een ongekende sprong voorwaarts voor biljarten op tv. Een ongekend aantal - en ook steeds langere - live uitzendingen waren te zien op Ziggo Sport, met voor driebanden de unieke (want: nog nooit op deze wijze vertoonde) registratie van de World Cup Veghel op Ziggo Sport. En wij durven de voorspelling wel aan: in 2020 wordt het alleen maar beter!

De KNBB Jumbo Masters zullen uitgebreider dan ooit op de Nederlandse tv te zien zijn. Naast de al eerder genoemde samenvattingen van anderhalf uur (!) resp. een half uur op Ziggo Sport, kunnen we met trots het volgende melden:

 

Op zondag 19 januari zal in een uitzending van een half uur de finaledag van de KNBB Jumbo Masters worden uitgezonden op…
NOS Studio Sport!

 

Precies datgene waar de biljartwereld al jarenlang naar snakt. Onze favoriete sport weer ‘gewoon’ op tv bij de NOS, op een uitzendtijd dat iedereen het kan zien, en met meer dan slechts een paar caramboles. En dat vlak voor de best bekeken Studio Sport, de ‘bord op schoot’ uitzending met de herstart van het eredivisieseizoen.

Een unicum voor het vaderlandse driebanden, want het is al zeker 10 jaar geleden dat er zo uitgebreid aandacht is besteed aan onze sport op het open net. Zoveel aandacht voor onze sport op de NOS én Ziggo Sport: natuurlijk is dit helemaal terecht, maar het is ook geweldig.

 

 

Het is wederom een bewijs van niet alleen de ongekende ontwikkeling die het driebanden doormaakt, maar ook van het spectaculair veranderde (en verbeterde!) imago van het biljarten bij media & publiek. En, een beloning voor de geweldige inspanningen bij spelers, publiek, bestuurders en organisaties om het driebanden terug te krijgen op de plek waar het hoort.

Alles vanzelfsprekend onder een klein voorbehoud, omdat bij televisie altijd last-minute aanpassingen kunnen plaatsvinden. Maar zet dit vast dikgedrukt in uw agenda:

 

Zondag 19 januari 2020
NOS Studio Sport KNBB Jumbo Masters (hoogstwaarschijnlijk in blok tussen 17 en 18 uur, anders tussen 18:30 en 19:00, vlak voor Studio Sport Eredivisie)

 

Tevens het vermelden waard is dat NOS Langs de Lijn (NPO Radio 1) op de finaledag aanwezig zal zijn bij de Masters.

 

 

Om alvast in de stemming te komen, hier een korte selectie van eerdere (korte) uitzendingen van NOS Studio Sport:

Jaspers wint 16e Masterstitel
Jaspers wint 19e Masterstitel
Jaspers wint 20e Masterstitel
Studio Sport vanuit Berlicum: dubbelinterview Dick Jaspers/Glenn Hofman (v/a min 18)
Van Erp pakt eerste Masterstitel
Biljarters Zundert winnen KNBB Beker
Jaspers wint bekerfinale met HCR Prinsen
Zuid-Koreaan Kim beste bij World Cup Veghel
Jaspers voor vierde keer wereldkampioen driebanden

 

Tekst: KNBB
Uitgelichte foto: KNBB
Foto Dick Jaspers: Ton Smilde

Driebanden NK Masters Driebanden Televisie
Volg ons online