Drie jonge Nederlanders naar Europees toernooi

In het Italiaanse Desio wordt dit weekend het tweede Europese Next gen Longoni toernooi gehouden voor spelers onder 21 jaar. Drie Nederlanders zijn vertegenwoordigd: Joris van 't Zelfden, Luca Philipoom en Joeri Wilkowski. De aanvoerder van de ranglijst is Burak Hashas uit Turkije.

13 februari 2024

DESIO – Voor de Europese biljarters onder 21 komen 21 spelers dit weekend, vrijdag 16 tot zondag 18 februari, in actie voor het tweede Longoni Next-Gen toernooi van dit jaar. Het toernooi wordt gespeeld in de Lombardijse stad Desio in Italië. Deze competitie, georganiseerd door de Italiaanse federatie onder auspiciën van de CEB (Europese confederatie) en gesponsord door Longoni, bestaat uit drie evenementen: de twee Grand Prix toernooien (Ostrava en Desio) en het Europees kampioenschap driebanden in Los Alcazares in Spanje van 29 maart tot 1 april.

De drie beste spelers in het eindklassement krijgen een wild card voor het Europees kampioenschap voor senioren.

Na de eerste GP in Ostrava voert Burak Hashas het klassement aan, gevolgd door Selahattin Ozkul en de Spanjaarden Daniel Sainz-Pardo en Marcos Morales.

De eerste twee dagen van het tweede toernooi in Desio staan in het teken van de kwalificaties over 25 punten. Er wordt gespeeld in 3 groepen van 5 en 1 groep van 6 spelers. Vanaf de knock-outs met 8 spelers wordt naar 35 punten gespeeld met 6 groepswinnaars en de twee beste runners-up op algemeen gemiddelde.

De poule-indelingen:

Poule A:

Burak Hashas, Amir Ibraimov, Arturo Daniel Zotov, Luca Philipoom, Aristeidis Banis

Poule B:

Denizcan Akkoca, Toni Garcia, Daniel Kristiansen, Nathan Legendre, Mio Svensson

Poule C:

Mustafa Oguz Ceylan, Daniel Sainz-Pardo, Joris van ’t Zelfden, Georgios Tsokantas, Charles Legendre

Poule D:

Goncalo Santos, Marcos Morales, Tangui Duriez, Toon Bollansee, Joeri Wilkowski, Miko Russino.

Tekst: Frits Bakker

Foto Joris van 't Zelfden (Ton Smilde)

 

Driebanden Internationaal Jeugd/Junioren
Volg ons online