DKM team promoveert naar eredivisie

Het team van DKM Tools uit Oosterhout had na zaterdag nog een puntje nodig voor de titel in de eerste divisie, maar omdat de concurrent zondag niet won, is DKM Tools toch kampioen. Het team krijgt volgend seizoen versterking van Dion Nelin, die zestien wedstrijden gaat spelen voor DKM.

24 april 2023

OOSTERHOUT – Het team van DKM Tools, spelend bij De Eekhoorn, is één dag later dan verwacht gepromoveerd naar de eredivisie driebanden. De Oosterhouters speelden zaterdag gelijk tegen De Distel Biljarts (4-4), waardoor ze nog één punt tekort kwamen voor het kampioenschap in de eerste divisie. Door een remise van het team Coach Stefan Lenting op zondag, werd DKM Tools onbereikbaar en promoveert het naar de eredivisie.

 

 

Roland Uijtdewillegen, de kopman, kondige zondag onmiddellijk al versterking aan voor het team. De Deen Dion Nelin speelt volgend seizoen zestien wedstrijden voor DKM Tools, waar Birol Uymaz invaller is. Roland Uijtdewillegen, Davy van Havere en Jack Wijnen zijn zekerheden voor het team, Eddy Willems wordt reserve.

Het kampioenschap werd zaterdag nog even uitgesteld, omdat Adrie Demming bij De Distel een voortreffelijke partij speelde tegen Roland Uijtdewillegen (40-31 in 20 beurten) en de twee teams naar een remise bracht. Davy van Havere won voor DKM van John Brouwers met 40-22 in 25, maar Jack Wijnen stuitte op twee punten van Marc Roofthooft. Eddy Willems versloeg Richard Berkelmans met 35-28 in 31.

DKM Tools heeft nu na 19 wedstrijden een voorsprong van 7punten op Coach Stefan Lenting en Kippenpan.nl. Het teamgemiddelde is 1.109, ver boven de achtervolgers in deze klasse. In de andere eerste divisie, Poule 2, leverde Aartsbouw (met Dirk Weeremans, Ronny Brants, Tom Persyn en Ad Broeders) een puntje van de voorsprong in door gelijk te spelen tegen TREVA-Theory Cues, de nummer 9 van de ranglijst. De Veemarkt staat met nog drie wedstrijden te spelen op twee punten van Aartsbouw.

Het eerste team van De Eekhoorn won niet alleen de belangrijke competitiewedstrijd zondag, maar versloeg in de avonduren voor de beker ook Cues&Darts met 6-2. Daardoor is Team Eekhoorn een ronde verder (volgende ronde tegen SIS Schoonmaak) en is Cues&Darts uitgeschakeld voor de bekerfinale.

Ruben Legazpi was de enige met winst voor Cues&Darts tegen Birol Uymaz met 2-1 in sets (allebei 1.722 gemiddeld). Voor Team Eekhoorn wonnen Peter Ceulemans, Kurt Ceulemans en Jerry Hermans van Robinson Morales, Huub Wilkowski en Volkan Cetin. De hoogste in moyenne waren Robinson Morales en Peter Ceulemans met 1.800 en 1.762.

Tekst: Frits Bakker
Foto DKM team met Roland Uijtdewillegen, Davy van Havere, Eddy Willems en Jack Wijnen

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online