De Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 zit erop!

Een terugblik op het grootste breedtesport evenement van het jaar. Met meer teams, volop nieuwe kampioenen, en mooie waardering voor de vele vrijwilligers

14 juli 2022

 

De grootsheid van de Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 in cijfers

Na twee jaar afstel vanwege de coronamaatregelen startte op 30 juni 2022 dan eindelijk weer de jaarlijkse Simonis Biljartlakens Landsfinale in Merwestein Nieuwegein. 10 dagen, 21 biljarttafels en 14 nationale finales. Van de 3461 teams streden de laatste 124 teams om de nationale titel in hun klasse.

Die 124 teams, dat was bijna een verdubbeling t.o.v. de laatste Simonis Biljartlakens. En dat is niet per ongeluk. Omdat het voor spelers een ongekende ervaring kan zijn te spelen op de Landsfinale, maar het heel veel spelers nog nooit is gelukt, willen we door meer teams te laten spelen de kans op deelname voor spelers én teams vergroten. Immers, de kans om aan de Landsfinale mee te doen is een meerwaarde als je met jouw team aan de teamcompetitie in één van de 33 KNBB-districten meespeelt!

 

De Simonis Biljartlakens Landsfinale 2022 in vogelvlucht

De start van de Simonis Biljartlakens Landsfinale was mooi, en ook het vervolg was meer dan prima. Gelukkig was het einde ook prachtig, met de Dagcompetitie Libre (gewonnen door Crooswijk 3), de C2 (gewonnen door V.E.G.A.B.V. 6), de B2 (gewonnen door Bousema Lochem 5) en de Damesbeker (gewonnen door Delta Zuid-West). De Damesbeker was echt een geweldige afsluiting door een aantal aspecten: het enthousiasme van de speelsters, de grote opkomst van publiek/supporters, en de ongekende vreugde-uitbarsting toen Delta Zuid-West een bloedstollende finale wist te winnen. Wat ons betreft één van de hoogtepunten in de historie van de Landsfinale.

De komende dagen sluiten we het biljartseizoen af met enkele persoonlijke verhalen/ervaringen vanaf de Simonis Landsfinale 2022.

Onderstaand enkele foto’s/sfeerbeelden van de laatste dagen, te beginnen met de afsluitende Vrijwilligersdag waarin de vele vrijwilligers de KNBB/KVC rijk is in het zonnetje werden gezet, en waarbij afscheid werd genomen van Ruud Hudepohl.

 
 

 

Tekst: KNBB
Foto afscheid Ruud Hudepohl: KNBB
Foto V.E.G.A.B.V.6: Andre van Hattum
Overige foto’s: Jan Rosmulder

KNBB KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online