De Reiger A wint NK Biljarten voor teams met VG-spelers

Geweldige happening in stormachtig weekend aan Egmond aan Zee

17 februari 2020

De jubileumeditie van het 20e Nederlands Kampioenschap Biljarten voor VG-Teams is op 8 en 9 februari 2020 gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Het was een stormachtig weekend vol sportieve strijd en gezelligheid.

 

 

De Reiger Team A mag zich Nederlands Kampioen VG-biljarten voor teams 2020 noemen!  En dit voor het tweede jaar op rij, gefeliciteerd! Alle andere teams gefeliciteerd met hun plek bij de 10 beste biljartteams met vg-spelers van Nederland.

 

 

Het NK wordt over twee dagen gespeeld, de zaterdag en de zondag. De onderlinge verschillen na twee wedstrijddagen waren tussen de nummer 1 en 2 maar liefst 53 wedstrijdpunten maar tussen de nummers 2, 3 en 4 maar 1 wedstrijdpunt. Uiteindelijk bepaalde  het percentage caramboles wie nummer 2 werd. Dat was tot en met de laatste partij erg spannend.

Op zaterdagavond was er ter ere van het 20e NK een gezellige feestavond met een muzikaal optreden van Marcel Kramer.

Halverwege de zondagmiddag heeft Jop de Jong, de huidig Nederlands Kampioen biljart artistiek,  een demonstratie biljart artistiek geven. Alle aanwezige spelers, arbiters, begeleiders en bezoekers hebben genoten van deze bijzondere demonstratie.

 

 

Na dit intermezzo zijn de laatste partijen gespeeld en was na het nodige rekenwerk de einduitslag bekend. De Reiger Team A mag zich Nederlands Kampioen VG-biljarten voor teams 2020 noemen!  En dit voor het tweede jaar op rij, gefeliciteerd!

 

 

De volledige uitslag is als volgt:

 1. De Reiger Team A (Heerhugowaard)
 2. Het Groene Laken Team A (Haarlem)
 3. De Blokhut Pluryn Team A (Groesbeek)
 4. De Reiger Team B (Heerhugowaard)
 5. 1 en nog 5 Team A (Oegstgeest)
 6. Goed Geplaatst Team A (Duizel)
 7. De Kleerkast Team A (Helmond)
 8. De Blokhut Pluryn Team B (Groesbeek)
 9. Kempenhaege Team A (Heeze)
 10. Het Groene Laken Team B (Haarlem)

 

 

Naast deze teamprestaties zijn er ook nog een aantal bijzondere persoonlijke prestaties behaald, namelijk die van hoogste serie:

 1. Jeroen Kramp (1 en nog 5) hoogste serie 8, te maken caramboles 9, 88,9% HS
 2. Kees van Boxtel (Kempenhaege) hoogste serie 6, te maken caramboles 7, 85,7% HS
 3. André Wessels (Groene Laken) hoogste serie 8, te maken caramboles 10, 80,0% HS

 

 

De organisatie kijkt terug op een fantastisch weekend en wil een ieder voor zijn of haar inzet bedanken.

Na de zomervakantie zijn er weer voorwedstrijden en geef je team op om hier aan mee te doen. De negen beste teams over de verschillende voorwedstrijden mogen, samen met de huidig Nederlands Kampioen, strijden voor het Nederlands Kampioenschap! De exacte data en speellocaties van deze voorwedstrijden zullen t.z.t. bekend gemaakt worden.

Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de KNBB Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Commissie VG-Biljarten van de KNBB via vgbiljart@gmail.com. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.vg-biljarten.nl.

 

Videoverslag Pluryn
Videoverslag RTV80 (Facebook)
Biljarten voor VG-spelers (updates Facebook)

 

“Normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig”

 

Tekst, poster: Commissie VG-Biljarten
Uitgelichte video: RTV80
Foto's: Jose Luken
Overzichtsfoto: Jan Rosmulder

 

Gehandicapten/VG/Parkinson Mooi/bijzonder NK
Volg ons online