De Beurs 3 Kampioen van Nederland in de C3 klasse

Sterkste van liefst 778 teams totaal!

24 juni 2019

Zondag 23 juni 2019 was de grote dag voor de Beurs 3. Voor de derde keer in vier jaar deelname aan het Nederlands Kampioenschap!

Het team van de Beurs, met de spelers Mike v.d. Mast, Henk Tetteroo en teamcaptain Aad van Erkel, wist in de poulewedstrijden de maximale score te behalen door alle negen partijen te winnen. Dit  was al een unieke prestatie. Achtereenvolgens werden de gewestelijke kampioenen Biljartvereniging De Grolsch Quelle, BV Renkum en de Berkelbrug van tafel gespeeld. Mike maakte zelfs een partij in 14 beurten uit.

Om 16.00 uur begon de grote finale tegen de andere poule winnaar biljartvereniging Hoogenweg uit gewest Noord-Oost Nederland. Mike startte met een serie van 17, viel daarna een beetje stil, maar sloeg op het juiste moment toe en maakte de partij uit in de 25e beurt. Halverwege de partijen van Aad en Henk zag het er niet best uit voor de Beurs 3. Beide spelers stonden ruim achter. Aad verloor met ruime achterstand. Hierdoor moest Henk winnen. Henk herpakte zich en maakte de partij uit in beurt 28. Zijn tegenstander moest acht caramboles maken in de nabeurt. Dit werden er maar vier. En de vlag kon toen in top. Door dit resultaat werd de Beurs 3 Kampioen van Nederland!

 

 

Het eerste teamkampioenschap in het 73-jarig bestaan van biljartvereniging EGBV/de Beurs. Een fantastisch seizoen werd op fraaie wijze afgesloten. Het is niet niks om kampioen van Nederland te worden in de C3 klasse. Er deden het afgelopen seizoen 778 teams mee in deze klasse. Het bestuur van biljartvereniging de Beurs is heel trots op deze uitstekende prestatie van  Aad, Henk en Mike.

Bij de C4 was de titel voor Horna 24, in klasse A voor B&S/Noord-West Nederland, en in klasse B1 voor Badhuis/'t Sticht.

 

Foto-overzicht Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019

 

Tekst & uitgelichte foto: Wim Roseboom

KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale NK
Volg ons online