Dames op NK klaar voor finale

Therese Klompenhouwer in halve finale tegen Andrea Hofman, Joke Breur tegen Mirjam Pruim-Emmens

11 november 2018

OOSTERHOUT – De vier dames die gisteravond in De Eekhoorn in Oosterhout de kwartfinales doorkwamen, maken zich op voor een daverende finale. Therese Klompenhouwer, de titelhoudster, speelt tegen Andrea Hofman, de verrassing van het toernooi. Joke Breur, ook vorig jaar op het eindpodium, staat tegenover Mirjam Pruim-Emmens. Die halve finales beginnen om 12.00 uur, de finale is om 14.00 uur. Therese Klompenhouwer is favoriet om haar elfde titel te veroveren.

Daarvoor moet ze in de halve finale eerst afrekenen met Andrea Hofman, die tot nu toe een vlekkeloos toernooi speelt. De Haagse van Colombiaanse afkomst, gehuwd met de Haagse topbiljarter Glenn Hofman, bleef ongeslagen in de voorronden en versloeg in de kwartfinale Joke Martijn met 30-23 in 45 na vooral een sterke start, waarin ze lang rond de één gemiddeld schommelde.

Therese Klompenhouwer won al haar wedstrijden, hoewel nog niet met de hoge moyennes die we van haar gewend zijn. De vorm stijgt met de partij, want in de kwartfinales versloeg de kampioene Monique Wilkowski met 30-17 in 24, een gemiddelde van 1.250 en een serie van 9.

Joke Breur en Gerrie Geelen hielden elkaar heel de partij in balans. Op het eind nam Geelen een kleine voorsprong, maar Breur vocht dapper terug en trok de partij naar zich toe met 30-28 in 51 beurten. Mirjam Pruim plaatste zich voor de halve finale door een overwinning op Karina Jetten met 30-24 in 44.

Halve finales, 12.00:

Klompenhouwer-Hofman

Breur-Pruim

Tekst: Frits Bakker

Foto: gouden dames aan de schrijftafel in De Eekhoorn: Monja van Riel en Rian van Opdorp

 

Driebanden NK
Volg ons online