Dallinga.com winnaar KNBB Jumbo Bekerfinale

Na zenuwslopende finale afgerekend met sterk Medisch Centrum Breda; vierde titel in vijf jaar voor Zeeuwse cupfighters

04 juni 2017

OOSTERHOUT - Het beste van Frédéric Caudron was voor de laatste dag bewaard van de bekerfinale. Jean Paul de Bruijn had een gouden eindsprint en Steven van Acker sleepte zijn team in de voorlaatste ronde stijlvol door de halve finales. Het Zeeuwse team van Dallinga toonde zich een ware cupfighter in de finalestrijd van het bekertoernooi, dat dit weekend zijn ontknoping kreeg in Oosterhout. De Brabanders van Medisch Centrum Breda werden op de slotdag met minimaal verschil verslagen op punten en mogen zich zo langzamerhand de eeuwige tweede van het vaderlandse biljarten noemen.

Waar de Zeeuwen al voor de vierde keer in vijf jaar de beker mee mochten nemen, slaagde de Bredase équipe er na een sterk voortraject wéér niet in om eindelijk een hoofdprijs in de prijzenkast te zetten. Hoe sterk Roland Forthomme ook was in het voortraject, hoe onverslaanbaar Barry van Beers ook was, de beker ging toch weer voorbij aan het team uit Zundert. De thriller op de slotdag, voor het eerst deze week voor een redelijk gevulde tribune, deed de balans net doorslaan naar de Dallinga-boys, de grossiers in titels en bekers in de laatste vijf jaar.

 

 

Frédéric Caudron besefte: ,,Ik was niet op mijn best in de eerste dagen, maar kreeg de vorm net op tijd te pakken.'' Jean Paul de Bruijn: ,,Het is geweldig om het jaar af te sluiten met deze beker.'' Steven van Acker was een sterke en belangrijke derde man in dit team. Patrick Vasseur, de teamcaptain, kon net als Bart Ceulemans dat niveau niet halen.

De finale was een replay van de wedstrijd in de voorronden, toen Medisch Centrum Breda wel de winst greep. Roland Forthomme, Peter Ceulemans, Barry van Beers en Raymon Groot waren op basis daarvan de favoriet voor bekerwinst. Vreemd genoeg speelden de Brabanders in de aanloop naar de finale ook met drie winnaars in het team. Raymon Groot kon tot dan toe niet delen in het succes. In de beslissende wedstrijd toonde de jongste speler van het team wel zijn kwaliteiten met winst op Patrick Vasseur (3-1) en een gemiddelde van 1.572. Toen ook Barry van Beers won van Steven van Acker (3-2) en Frédéric Caudron met 3-1 van Roland Forthomme had gewonnen, was de allesbeslissende partij het gevecht tussen Peter Ceulemans en Jean Paul de Bruijn. De stand op dat moment: 4-2 voor Medisch Centrum Breda.

 

 

Bij een tussenstand van 2-2 in sets, na een 2-0 voorsprong van Jean Paul de Bruijn, moest de vijfde set in die wedstrijd de bekerwinnaar aanwijzen. De Zeeuw kon door een overwinning de twee teams op 4-4 brengen, maar door een gunstige marge in caramboles werd Dallinga.com dan winnaar. Bij winst van Peter Ceulemans, ging de beker naar de Brabanders. De partij ging gelijk op naar 10-10 in vijf beurten, naar 12-11 en met een slotserie van drie kon De Bruijn zijn teamgenoten in de arena laten juichen.

Dallinga.com had de finale gehaald door een overwinning op Buffalo.nl: Frédéric Caudron won met 3-0 van Glenn Hofman, Steven van Acker met 3-0 van Jeffrey Jorissen, Herman van Daalen versloeg Patrick Vasseur met 3-2 en de partij van Jean van Erp en Jean Paul de Bruijn kon worden afgebroken bij een 2-1 voorsprong van de Hagenaar.

Medisch Centrum Breda haalde de finale door winst op TOVV/Royal Pro door de gewonnen partijen van Peter Ceulemans, Barry van Beers en Raymon Groot op Martin Spoormans, Richard Bitalis en Danny Molier.

 

 

Eindstand KNBB Jumbo Bekerfinale:

1 Dallinga.com 1.153-8

2 Medisch Centrum Breda 1.300-12

3 Buffalo.nl 1.112-11

3 TOVV/Royal Pro 0.986-9

5 Eureka Billard 1.080-8

6 Bousema Lochem 1.197-13

7 't Hartje/Van Wanrooy 1.040-8

8 BC Arnhem 0.850-9.

 

Alles over de KNBB Jumbo Bekerfinale

 

Tekst: Frits Bakker

Foto’s vrij te gebruiken o.v.v. ©Ton Smilde

 

Bekerfinale Driebanden
Volg ons online