CTO Zuid gastheer trainingsprogramma jonge pooltalenten

Doel KNBB Sectie Pool: aansluiting bij wereldtop bewerkstelligen

Middel: Voltijds wedstrijd-/trainingsprogramma jonge pooltalenten

In beeld: opbouw poolruimte bij CTO Zuid

11 november 2017

Belangrijk onderdeel van de topsportambitie van KNBB en NOC*NSF voor het programma poolbiljart 2017+ was de aansluiting bij de CTO-infrastructuur zoals deze door NOC*NSF is uitgezet. Er zijn in Nederland 5 CTO’s (Papendal, Heerenveen, Amsterdam, Eindhoven en Metropool). Op een CTO, Centrum voor Topsport en Onderwijs, komen meerdere topsportprogramma’s samen. Het CTO biedt huisvesting, experts op gebieden als krachttraining, sport lifestyle, voeding e.d.  Poolbiljart is sinds september 2017 aangesloten bij CTO Zuid in Eindhoven. 

 

 

Voor het programma is in het wooncentrum ook een trainingszaal gerealiseerd, waar de talenten dagelijks kunnen trainen. Trainingen staan onder leiding van de coaches Hugo Duivenvoorden en Alex Lely.

De vaste talenten zijn: Ivar Saris (inwonend), Cyriel Ledoux (inwonend), Jan van Lierop en Tim De Ruyter. Bedoeling is ook dat de toppers uit Jong Oranje op regelmatige basis aansluiten: Joey Haegmans, Quinten Pongers, Yannick Pongers, Mika van Berkel, Sonny Haegmans en Lynn Pijpers.

 

 

Maarten Combrink (KNBB Topsport Pool): “Een mooie stap voor ons als topsportprogramma en voor de KNBB als bond. We hopen hiermee een broedplaats voor toekomstige kampioenen te hebben gerealiseerd”.
"De medaille van Jan van Lierop op het recente WK Jeugd is in ieder geval een mooi begin.”

Leeftijd: 16-23
Locatie: CTO Zuid – Kornoelje, Herman Gorterlaan 1, 5644 SB Eindhoven

KNBB Sectie Pool Topsport Programma

 

 

Afgelopen donderdag was er sowieso goed nieuws voor CTO Zuid: toen werd een overeenkomst tussen NOC*NSF en Topsport Brabant getekend. Hiermee is de accreditatie van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Zuid tot en met 2020 onderstreept.

Topsport Brabant schouder aan schouder met NOC*NSF

 

Tekst: & foto's opbouw poolruimte: KNBB Sectie Pool
Bewerking tekst: Rolf Slotboom

 

Jeugd/Junioren Opleiding Poolbiljart
Volg ons online