Corona-update: bijna alle maatregelen opgeheven

Vanaf 26 juni wedstrijden weer toegestaan; anderhalve meter blijft norm

19 juni 2021

Gisteravond, vrijdag 18 juni, maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekend dat vanaf 26 juni bijna alles kan, waarbij 1,5 meter afstand de norm blijft. Dat betekent voor de sportsector ook goed nieuws. De mondkapjesplicht vervalt, mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden en vanaf 26 juni mogen er weer wedstrijden worden georganiseerd voor iedereen. Ook is publiek toegestaan als er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Medio augustus kijkt het kabinet wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden.

Hiermee vervallen veel maatregelen die in meer of mindere mate de afgelopen 1,5 jaar golden in de sportsector. De belangrijkste maatregel die overblijft is dat volwassenen vanaf 18 jaar, 1,5 meter afstand moeten houden en dat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen houdt. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Voor evenementen gelden nu nog andere regels. Houd hiervoor de website van de organisator van het betreffende evenement in de gaten.

 

Onder voorbehoud van wijzigingen
Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie die op dit moment bij het POS bekend is. Het sportprotocol van NOC*NSF wordt maandag 21 juni geactualiseerd. Hier kunnen de komende dagen nog wijzigingen op komen. Wij blijven bovenstaand overzicht actualiseren indien nodig.

 

 

Tekst: Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS, waarvan KNBB deel uitmaakt)

Biljart algemeen Competitie Coronavirus
Volg ons online