Carambole Brabant winnaar NK kadercompetitie in de Veemarkt

In de Veemarkt te Doetinchem vond met vier teams de finale kadercompetitie plaats. In deze strijd om de Nederlandse titel trok Carambole Brabant aan het langste eind ten koste van BVC/Targa. Beide teams blikken uitgebreid terug

14 juni 2024

DOETINCHEM - Het team uit Rumpt behaalde 20 punten uit 3 wedstrijden. Runner-up BVC/Targa uit Castricum verzamelde 15 punten. 't Ivoor 2 Boxtel kwam tot 12 punten en het Venlose SSV sloot de rij via 7 punten.

Carambole Brabant wist alle drie duels met een positief resultaat af te sluiten. Tegen BVC/Targa en SSV werd telkens 6-3 winst behaald. Tegenstander 't Ivoor 2 werd zelfs met 8-1 opzij gezet. Kopman Marco Kivits en tweede man Gerrie van Eck bleven in twee van de drie partijen aan de goede kant van de score. Frank Vermeulen behaalde de volle buit na drie ontmoetingen. Henk van de Wiel kwam in zijn beide wedstrijden tot remise. Maikel van de Donk trad eenmaal aan en behaalde een positief resultaat. Na het seizoen 2014-2015 betekende dit de tweede Nederlandse kadertitel voor vereniging Carambole uit Rumpt. Volgend seizoen heeft men zelfs vier teams in de competitie. Dit is nog niet eerder voorgekomen in de historie van Carambole Rumpt.

 

Team                                                             Pnt

1. Carambole Brabant                               20

2. BVC/Targa Team                                    15

3. 't Ivoor 2                                                  12

4. SSV                                                            7

 


 

Hoe heeft nummer twee BVC/Targa dit NK ervaren? Uit het persbericht van BV Castricum:

 

BVC-Targa-Team behaalt tweede plaats in nationale finale voor kaderteams!

Het BVC-Targa-Team heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door de tweede plaats te veroveren in de nationale finale voor kaderteams. Na een seizoen vol spannende wedstrijden en succesvolle resultaten, wist het team zich te plaatsen voor de finale en nam het uiteindelijk de zilveren positie in.
 

Finale: Spanning en sportiviteit

Tijdens de finale, die dit weekend plaatsvond, stond het BVC-Targa-Team tegenover sterke concurrenten uit het hele land. Het team begon met overtuigende overwinningen en sterke prestaties van spelers zoals Vincent Veldt, Martin Guldemond, Alex Völker en Marcel van Dijk. De finale bleek een ware krachtmeting, waarbij het team zijn vastberadenheid en vakmanschap toonde.

In de beslissende ronde op zondag moesten Martin Guldemond en Vincent Veldt het verschil maken. Martin won overtuigend zijn partij tegen Ton Rovers van SSV, terwijl Vincent Veldt met een indrukwekkende serie van 127 caramboles zijn tegenstander Martien van de Tillaart van 't Ivoor versloeg. Hiermee verzekerden zij de tweede plaats voor het BVC-Targa-Team. De titel ging zeer verdiend naar Carambole Brabant. Het team werd door alle concurrenten na afloop gefeliciteerd en toegezongen. Respect voor elkaar is een groot goed in de biljartsport.

 

Een seizoen om trots op te zijn

Het BVC-Targa-Team kan terugkijken op een uitzonderlijk succesvol seizoen. De eerste plaats in de reguliere competitie, het winnen van de halve finale en de tweede plaats in de nationale finale zijn prestaties van formaat. Slechts één team, Carambole Brabant, was dit jaar sterker.

De sterke teamgeest en het vermogen om onder druk te presteren, waren duidelijk zichtbaar gedurende het hele seizoen. Dit succes is te danken aan de inzet, sportiviteit en het talent van alle teamleden.

 

Toekomstperspectief: De droom blijft leven

Hoewel de titel dit jaar net buiten bereik was, blijft de droom van het BVC-Targa-Team om de nationale titel te winnen levendig. Met de waardevolle ervaringen van dit seizoen en de onverminderde steun van hun trouwe supporters, kijkt het BVC-Targa-Team vol vertrouwen uit naar het volgende seizoen. De spelers zijn vastbesloten om hun droom in de toekomst te verwezenlijken en te strijden voor de hoogste eer in de Nederlandse biljartsport.

 

 

Relevante links

Alles over de finale kadercompetitie
Verslag halve finale kadercompetitie
Infopagina kadercompetitie (vaste URL)

 

Foto Carambole Brabant v.l.n.r.: Henk van de Wiel, Marco Kivits, Frank Vermeulen, Gerrie van Eck en Maikel van de Donk. Foto: Ingrid van Hemert
Foto schaal: www.carambolerumpt.nl  
Foto beide teams: Café de Veemarkt
Met dank aan: Jan Rosmulder, Café de Veemarkt, Carambole Brabant en BV Castricum


 

Competitie Kader NK
Volg ons online