Buffalo league: SIS Schoonmaak gaat als een speerrrrrr

Derde ronde van eredivisie driebanden met vier ongeslagen koplopers

29 september 2018

HOEVEN/OOSTERHOUT - De ongeslagen vier koplopers in de Buffalo league, de Nederlandse eredivisie driebanden, kunnen zich zaterdag en zondag verder afscheiden van het middenveld. De kampioenen van SIS Schoonmaak reizen naar debutant Aardexpress en worden geacht geen misstap te maken.

HCR Prinsen speelt tegen een andere nieuwkomer, 't Ivoor met Eddy Leppens als kopman en dus zonder Dick Jaspers. L&B Ledermode moet een tandje hoger schakelen: het speelt in Sluiskil tegen Dallinga met voor de tweede keer in enkele dagen de affiche met Caudron tegen Merckx. Raymond Ceulemans speelt 'op vier' tegen John Tijssen. STZ Zundert heeft op papier een makkelijke prooi in Team Eekhoorn, maar zal zich realiseren dat de Oosterhouters de malaise van de start zo snel mogelijk willen doorbreken.

De stand na twee ronden zegt nog niets over het verdere verloop, maar geeft de vier ongeslagen koplopers SIS, Zundert, Prinsen en Ledermode op zijn minst een comfortabel gevoel. De Hagenaars verloren zelfs nog geen enkele partij en zullen die status zondag willen voortzetten. Hofman, Van Erp, Burgman en Jorissen hoeven niet veel te vrezen van De Laet, Bruijstens, Van Wijk en Hermse. De Brabanders van Zundert staan voor twee mooie ontmoetingen: Roland Forthomme tegen Frans van Kuyk, Peter Ceulemans tegen Kurt Ceulemans.

De andere wedstrijden zijn voor de voorlopige verdelingen van de plaatsen in het middenpart: A1 Biljarts tegen Bousema Lochem, Burgmans Biljarts tegen Hartje/Van Wanrooy.

De opstellingen:

Aardexpress-SIS Schoonmaak (zaterdagavond)
De Laet-Hofman
Bruijstens-Van Erp
Van Wijk-Burgman
Hermse-Jorissen

Team Eekhoorn-STZ Zundert (zondag)
Van Kuyk-Forthomme
K. Ceulemans-P. Ceulemans
Hermans-B. Van Beers
Miatton-R. Van Beers

't Ivoor-HCR Prinsen (zaterdagavond)
Wilkowski-Leppens
Van Peer-De Kleine
Roofthooft-Pijl
Berkelmans-Swertz

Dallinga.com-L&B Ledermode (zaterdagavond)
Caudron-Merckx
De Bruijn-Christiani
Van Acker-Valentijn
R. Ceulemans-Tijssens

Burgmans-Hartje/Van Wanrooy (zondag)
Marco Janssen-Bulut
B. Ceulemans-Van Havere
Roijers-Martens
Maarten Janssen-Broeders

A1 Biljarts-Bousema Lochem (zaterdagavibd)
Van der Spoel-Salman
Bitalis-De Jaeger
De Zwart-Van Schaik
Wienk-Jonen.

Tekst: Frits Bakker

Foto Jeffrey Jorissen (Stefan Osnabrug)

Buffalo League Driebanden
Volg ons online